6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

 CJ Iași finanțare pentru parcului industrial de la Pașcani

Parcul industrial de la Pascani investitie asumata de Consiliul Judetean Iasi se afla pe lista cu sumele care urmeaza sa fie alocate in acest an, din bugetul judetului.  Pentru realizarea documentatiei tehnice urmeaza sa fie alocata suma de 2,7 milioane de lei. Proiectul de buget al judetului ar urma sa fie supus aprobarii pe 2 februarie a.c.

Documentatia tehnica ar urma sa fie realizata pe parcursul acestui an dupa care va fi inaintata Ministerului Dezvoltarii pentru obtinerea titlului de parc industrial. Apoi vor fi facute investitiile necesare pentru amenajarea locatiei.

Parcul Industrial de la Pascani va fi amenajat pe o suprafata de cca 60 de hectare, in apropiere de suburbia Sodomeni. Ar putea fi cel mai mare din judet. Deputatul PNL, Sorin Nacuta, sustine ca o astfel de investitie va contribui semnificativ la dezvoltarea municipiului Pascani si a localitatilor din imprejurimi in contextul in care prin apropiere urmeaza sa fie construite doua autostrazi. Este vorba despre A7, care incepe la Ploiesti si continua pana la Siret si A8, intitulata si Autostrada Unirii de la Targu Mures pana la Targu Neamt.

Mentionam ca legislativul judetean iesean numara 36 de consilieri, doi dintre ei din Pascani. Este vorba despre Bogdan Alexa de la PSD si Constantin Nemtanu de la PNL.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow