More

  Cireșe românești și grecești în piețe. Prețurile diferă în cele două zone din Pașcani

  Array

  Când le vezi pe tarabă, roşii şi lucioase, cele mai populare fructe ale sezonului îţi stârnesc pofta şi te fac să te opreşti din drum. În piețele din Pașcani, prețurile diferă și doritorii le pot cumpăra pe cele românești sau din Grecia. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Au apărut cireşele de mai și în piețele din Pașcani. Prețurile sunt diferite și nu mulțumesc pe toată lumea. Însă, pentru o poftă sunt care scot din buzunar câțiva lei. Aceasta doamnă, spune că nu se poate abține când vede „munți” de fructele sezonului pe tarabe. A cumpărat cireșe românești și spune că sunt un deliciu. Prețul este unul accesibil iar gustul este cel al copilăriei.

  În schimb această bătrânică spune că pofta e mare, însă de 10 lei mai bine își cumpără o bucățică de carne. Așteaptă să se ieftinească kilogramul de cireșe ca să se poată bucura de ele.

  Prețurile diferă în cele două piețe din Pașcani și pentru un kg începe de la 10 lei. Doritorii pot cumpăra pe cele românești, de la Cotnari sau cele din Grecia, calitatea I.

  Deşi sunt fructe foarte sărace în calorii, cireşele au un conținut bogat de fitonutrienți. Culoarea roșie este dată de antociani, care conferă cireșelor proprietăți antioxidante. De asemenea, aceste fructe sunt și o importantă sursă de vitaminele A, B, C, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Cireșele reglează tensiunea arterial, combat cancerul, ajut la îmbunătățirea somnului.

  Tot în aceste zile au apărut și căpșunile românești, mici dar aromate. Prețul pentru un kg este de 8 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI