32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Circulatia pe la bariera de la Blagesti va fi blocata. Banii au fost cheltuiti degeaba

Circulatia rutiera pe la bariera de la Blagesti va fi interzisa timp de sase luni de zile. Masura ar ruma sa fie luata incepand cu datata de 11 aprilie, daca va fi avizata de Comisia de Circulatie convocata in sedinta, vineri 8 aprilie a.c., de la ora 10.00. Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a anuntat ca a primit deja o adresa de la Politia Rutiera prin care administratia locala este instiintata, din nou, ca accesul in Drumul National 28A de pe portiunea de drum care face legatura cu strada Avram Iancu nu este autorizat.

Mai mult, decat drumul de legatura intre suburbia si soseaua spre oras nu este intabulat in domeniul public al municipiului iar Primaria urmeaza sa contracteze un specialist pentru realizarea studiilor si proiectelor necesare pentru intrarea in legalitate si redeschiderea traficului rutier. In momentul de fata soferii care vin din Pascani traverseaza drumul peste linia continua pentru a intra in Blagesti, la fel ca si cei care vor sa iese spre Iasi.

Edilul a mai spus ca in zona respectiva Primaria ar ruma sa cumpere sau sa obtina prin expropiere cateva suprafete de teren pentru realizarea unui sens giratoriu sau a unei benzi de acumulare, in functie de solutia specialistilor.

In acelasi context vicerprimarul municipiului a precizat ca municipalitatea nu ar avea nici un document pentru drumul respectiv si din acest motiv reprezentantii Primariei ar putea fi trasi la raspundere, in cazul unor accidente. Astfel circulatia rutiera va fi interzisa pana cand va fi amenajata o intersectie autorizata, a mai adaugat primarul .

Cetatenii din a Blagesti sunt nemultumiti de intentia de a fi inchis traficul rutier pe la bariera peste calea ferata. Mai ales cei care locuiesc sau au terenuri in apropiere, spun ca trebuie sa parcurga cativa kilometri in plus, pe drumul care duce spre Iasi, pentru a intra in suburbie si ca ar urma sa fie din nou izolati.

Reprezentantii Primariei au evitat sa spuna cum s-a ajuns in acesta situatie.

Bariera de la Blagesti a fost inchisa in anul 2011, in urma unor accidente rutiere si a fost redeschisa in anul 2013 dupa ce fostul primar Grigore Craciunescu a cheltuit din bugetul local cca 1, 4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legatura. La acea vreme s-a obtinut doar avizul de la CFR, nu si de la Directia Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. Mai mult, intr-un raport din 2013, Curtea de Conturi arata ca nu a fost facuta receptia finala a lucrarilor si ca sunt necesare masuri suplimentare pentru exploatarea investitiei in deplina siguranta. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor si recuperarea prejudiciilor, in contextul in care o parte din lucrari au fost facute fara temei legal si pe terenurile unor cetateni.

De atunci si pana acum reprezentantii adminsitratiei locale au incercat sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea problemei, dar solutiile tehnice puse in discutie au ridicat noi probleme. Specialistii au propus amenajarea unei treceri subterane, pe motiv ca sensul giratoriu este dificil de realizat inainte de intrarea pe podul peste calea ferata. Solutia a fost abandonata, pe motiv ca este ar fi fost prea costisitoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...

Doua zile de sărbătoare la Cristesti

Doua zile de sărbătoare in comuna Cristesti. Pe 14 august...

O noua acțiune de dezinsecție, la Pașcani

Societatea locală de salubritate anunță o noua acțiune de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow