10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Circa 65.000 de persoane pot ieși la pensie anticipat. Vezi în ce condiții

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a aprobat un proiect de lege în urma căruia circa 65.000 de persoane ar putea să beneficieze de pensionare anticipată. Proiectul favorizează acele persoane care au lucrat anumiți ani la grupa I de muncă.

Circa 65.000 de persoane pot ieși mai devreme la pensie în perioada următoare, în urma unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Comisia de muncă din Camera Deputaților. Acest proiect de lege reintroduce grupa I de muncă pentru condiții grele de muncă, grupă eliminate de Guvernul Boc în urmă cu trei ani de zile.

Grupa I de muncă va fi reintrodusă, astfel că persoanele care au lucrat în condiții grele vor primi acele șase luni de spor de vechime la un an de muncă lucrate în grupa I. Proiectul de lege este pus în dezbaterea plenului Camerei Deputaților chiar de joi, Cameră care este decizională pe acest proiect. Dacă va fi votat, proiectul va fi trimis către promulgare, președintele Traian Băsescu putând să-l adopte sau să-l retrimită din nou în dezbaterea Parlamentului.

Dacă Traian Băsescu va decide să promulge această lege, atunci persoanele care îndeplinesc condițiile anticipat de pensionare pot beneficia de condițiile legii chiar de la începutul anului viitor.

De menționat că această lege nu are caracter retroactiv, de această lege putând beneficia numai acele persoane care îndeplinesc condițiile la intrarea în vigoare a legii.

Sursa DCNews

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un nou proiect pentru Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Specialii de Pașcani lansează proiectul „Împreună în școala viitorului”. Derulat de Asociația Go Care România în...

PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii...

ANUNŢ CONCURS, PRIMARIA CRISTESTI

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, cu sediul în Cristeşti, judeţul Iaşi, Str. Principală, organizează examen de promovare...

Întreruperi de apă la Deleni

În scopul igienizării rezervoarelor de apă potabilă din localitatea Poiana Deleni din comuna Deleni, de 300 mc...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI