More

  Circ impotriva unei investitii. Presedintele Comisiei de Urbanism acuzat ca apăra interesele sefului sau de partid. Bodoasca reclama presiuni politice

  Array

  Circ in sedinta Comisiei de Urbanism a legislativului pascanean. Consilierii au fost convocaţi, astăzi de la ora 13.00, pentru a aviza proiectele care urmeaza sa fie aprobate in plenul şedinţei programata vineri de la ora 10.00. Consilierii PSD au solicitat suplimentarea ordinei de zi, cu reluarea votului pentru cererea înaintată de un investitor local care vrea sa construiască un spatiu comercial in zona Vale, intre biserica de la scări si Clubul Copiilor. Presedintele comisei, Claudiu Bodoasca – foto a facut tot posibilul sa împiedice reluarea dezbaterilor, dupa ce in sedinta trecuta cererea a fost avizata negativ. A ieşit din sala, apoi a revenit, dar a refuzat sa participe la dezbateri si vot.

  Consilierii PSD au cerut lămuriri de la functionarii Primariei, privind legalitatea cererii si daca Planul Urbanistic General al Municipiului poate fi modificat prim aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, aşa cum au solicitat investitorii.

  De cealalta parte consilierii PNL au încercat sa blocheze, din nou, investiţia pe motiv ca, mai întâi, ar trebui modificat regulamentul urbanistic local, acolo unde se prevede ca in zona respectiva se pot construi doar locuinţe, nu si alte clădiri.

  In replica, atât functionarii de la Urbanism cat si secretara Primariei au explicat ca Planul Urbanistic General se poate modifica prin PUZ si ca solicitarea investitorului este legala.

  La sedinta a fost prezent si reprezentantul celor doua societăţi care vor sa construiască centrul comercial. El l-a acuzat pe presedintele Comisiei de Urbanism Claudiu Bodoasca ca blochează acesta investitie cu scopul de a proteja pe cineva  si ca atitudinea sa este contrara interesului public. Aceleaşi acuzaţii au fost făcute si de consilierul Leonard Ursu pe motiv ca sunt interese de a proteja afacerile presedintelui PNL Pascani, Marius Pintilie.

  Dragos Constantinescu a arătat care ar fi beneficiile municipalităţii si a anunţat ca nu va fi construit un supermarket ci un magazin de cartier.

  In replica consilierul PNL Claudiu Bodoasca a spus ca investitia nu ar fi oportuna pe motiv ca ar afecta afacerile comercianţilor din zona. Mai mult el s-a plans ca s-au facut presiuni asupra lui pentru a vota acest proiect, atât pe linie politica, cat si de catre şefii sai de la locul de munca, la intervenţia fostului senator Florin Constantinescu.

  Ex parlamentarul PSD spune ca nu a intervenit politic si nu a cerut nimănui sa intervină si ca preşedintele Comisiei de Urbanism minte. Acuzaţiile au fost respinse si de fiul acestuia, prezent la sedinta.

  Reprezentantul investitorului a fost însoţit si de un arhitect, specialistul care a întocmit documentatia supusa aprobarii. El a ramas surprins ca aleşii locali nu stăpânesc noţiuni elementare de administratie locala,  despre  urbanism si a explicat celor prezenţi care sunt procedurile in astfel de situaţii.

  Până la urma cererea investitorului, de aprobare a PUZ-ului a fost avizata pozitiv de Comisia de Urbanism. Urmează obţinerea unui aviz şi din partea Consiliului Judeţean apoi aprobarea Consiliului Local Paşcani. Investiţia este estimata la peste 200.000 de euro şi urmează să fie făcută anul viitor. Spaţiul comercial va fi închiriat unui retailer din România,  pentru deschiderea unui magazine de cartier.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet