More

  Ciocolată și flori pentru elevii fără absențe

  Array

  Ciocolată și flori pentru elevii fără absențe

   Inițiativă lăudabilă din partea conducerii unei școli. Elevii care nu au avut nici un absent în anul școlar trecut au fost premiați cu o cutie de ciocolată și o diplomă de merit. Adevărat că sunt puțini la număr, însă cu acest proiect, reprezentanții unității de învățământ speră ca la anul, premianții să fie din ce în ce mai mulți.

  A început școala, iar pentru a motiva elevii să nu plece de la ore și să nu facă absențe, conducerea Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a premiat școlarii care nu au obținut anul trecut  nici un absent. Genoveva Șerban, directorul instituției le-a urat să aibă un an școlar bun și la fel să-l păstreze fără nici un absent.

  Aceștia sunt doar doi dintre cei 19 elevi de gimnaziu și liceu care au reușit performanță de zero absențe. Ei au fost recompensați cu o cutie de ciocolată și o diplomă.

  Șerban este unul dintre ei. Acum elev în clasa a VIII a el speră ca anul școlar să-i fie unul ușor și să reușească la examen. El crede că prezența la școală este obligatorie și că în fiecare zi are câte ceva de învățat.

  Directorul Colegiului spune că acest mic gest îi va motiva pe mai mulți elevi ai școlii și speră ca acest an școlar să fie unul bun pentru ei și să contientizeze că sunt la școală.

  Această idee a pornit în urmă cu mai mulți ani, atunci când actualul director era diriginte și a reușit să atragă elevii mai mult spre școală și chiar să creeze o competiție între ei.

  Cei mai mulți premianți sunt de la gimnaziu  – 12 elevi, restul de la liceu.

  Menționăm că în acest an școlar, la Colegiul “Sadoveanu” învață 1.095 de elevi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet