5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ,,omor asupra unui membru al familiei”, fiind condamnat de magistraţii de la Tribunalul Iaşi la opt ani şi opt luni de închisoare, deși maximul prevăzut de lege e de 17 ani şi şase luni. Condamnatul a solicitat reducerea pedepsei către minim, adică şase ani şi opt luni.

 


La începutul acestui an a avut loc un omor în familie care a şocat chiar şi pe procurori, criminalişti şi legişti prin violenţa cu care s-a produs.

Sorin Şandru (38 de ani), deşi a absolvit o şcoală profesională căpătând calificare de cizmar, n-a profesat niciodată. A preferat să lucreze ca cioban pe la stânile din judeţ şi să locuiască la părinţi, într-o casă modestă din satul Soci, comuna Mirosloveşti, alcătuită din două camere şi o magazie lipită de ea. Această magazie, nebranşată la reţeaua electrică, era sălaşul lui Sorin, atunci când nu avea de lucru. În casă stăteau mama, tatăl şi fratele mai mic, acesta din urmă fiind nevoit să stea într-un scaun cu rotile din cauza unui handicap locomotor.

Ca să nu bea pe întuneric, Sorin avea un prelungitor conectat la o priză din odaia unde dormeau părinţii săi. De la acest prelungitor a pornit toată grozăvia din seara de 5 ianuarie a.c.

În ziua respectivă, ciobanul fusese la cimitir, împreună cu doi veri de-ai săi, ca să sape un mormânt. Cum se obişnuieşte la ţară, beneficiarul i-a omenit pe lucrători cu vin din belşug. Când a terminat treaba, în jurul orei 15.00, Sorin dăduse deja pe gât aproape trei litri. Nu i-a ajuns, s-a mai oprit la birtul din sat, unde a continuat să bea.

Acasă, părinţii săi aveau aceeaşi îndeletnicire. În jurul orei 18.00, Mişu, tatăl său, a venit în magazia lui Sorin, i-a adus lemne, a făcut focul, iar apoi s-a întors în camera lui, pe care a încuiat-o pe interior, după care a scos din priză cablul de alimentare cu energie electrică.

Ciobanul a ajuns acasă într-un târziu, pe la ora 20.00, a dat să aprindă becul şi să pornească televizorul şi a văzut că nimic nu funcţiona. Şi-a dat imediat seama de cauză şi s-a dus spre camera părinţilor, ca să-şi bage prelungitorul în priză. Cum am spus, uşa era încuiată, taică-său n-a vrut să-i deschidă şi, din acest moment, lucrurile au degenerat.

Bătrânul a mai apucat să spună ,,Femeie, eu mor!”, apoi a închis ochii definitiv

Sorin a tras mânerul până ce aceasta a ieşit din toc, apoi a insistat şi a scos uşa din balamale, timp în care s-a spart geamul, iar tocul uşii s-a crăpat. Bătrânul îl aşepta lângă sobă, înarmat cu un făcăleţ. Dar, din cauza vârstei (67 de ani) şi alcoolului, a fost lent în mişcări, abia a reuşit să-şi atingă fiul la antebraţul stâng. Acesta i-a smuls făcăleţul şi l-a lovit cu putere, de trei ori, în moalele capului. Mişu s-a prăbuşit pe podea, lovindu-se în cădere şi de cenuşarul metalic al sobei. Tânărul nu s-a oprit.  A mai dat câteva şuturi zdravene părintelui său, după care s-a întors la birt. În acel moment, Mişu a mai apucat să spună soţiei ,,Femeie, eu mor!”, după care şi-a pierdut cunoştinţa şi la scurt timp a murit. Era ora 20.30. Ambulanţa chemată de fratele ucigaşului n-a mai putut decât să constate decesul.

Poliţiştii l-au reţinut pe Sorin în aceeaşi noapte, ciobanul fiind trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ,,omor asupra unui membru al familiei”, iar, pe 30 iunie, a fost condamnat de magistraţii de la Tribunalul Iaşi la opt ani şi opt luni de închisoare.

Criminalului i s-a părut prea mult şi a atacat sentinţa la Curtea de Apel. În motivarea demersului său, Sorin a spus că el e mai greu cu capul, fiind internat de patru ori la Socola, că era beat şi fusese provocat de tatăl său. În plus, cel decedat tot tărăgăna rambursarea unei datorii de 800 lei. Condamnatul a solicitat reducerea pedepsei către minim, adică şase ani şi opt luni.

Prin sentinţa de luni, judecătorii i-au respins, ca nefondat apelul. Şi-aşa pedeapsa dată de prima instanţa a fost una blândă. Maximul prevăzut de lege e de 17 ani şi şase luni.

Sursa Evenimentul 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Fara apa la robinet pana luni, din cauza unei avarii la o conducta

INFORMARE APAVITAL: "În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de...

Avarie la aducțiunea pentru apa. Furnizarea a fost întreruptă in Pașcani si suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni

"În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a...

Cum să stai mai puțin timp pe rețelele sociale: s-ar putea să fii dependent de dopamină digitală

Multe persoane își fac griji cu privire la timpul pe care îl alocă zilnic rețelelor sociale. În...

Ce riști dacă ești prins cu certificat verde fals! Fapta penală pentru care ești acuzat

A devenit o modă ca românii nevaccinați să încerce să fenteze legea. Astfel, mai multe persoane au...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI