21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Cinste veteranilor de război. Trei dintre ei au fost sărbătoriți astăzi: FOTO

credius.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

Veteranii din municipiu au fost sărbătoriţi de administraţia locală şi reprezentanţi de la Centrul Militar Zonal Iaşi cu tort, flori şi şampanie. Nu au lipsit diplomele de preţuire dar şi un mic dar. Unul dintre veterani a povestit celor prezenţi amintiri dureroase care au adus lacrimi în ochi.

Cei doi veterani de război Dumitru Vasile de 96 ani şi Aurel Bârsan de 95 ani din Lunca Paşcani au fost aplaudaţi şi felicitaţi că semn de respect şi apreciere pentru participarea la cel de-al Doilea Război Mondial. Bătrânii au primit diplome, tricolor şi baston din partea reprezentanţilor Centrului Militar Zonal şi tort, şampanie şi 500 lei din partea administraţiei locale. Activitatea a avut loc la Clubul Copiilor din Paşcani.

Prezenţi la premiere au fost şi elevii de la Liceul Teoretic Miron Costin din municipiu. Adolescenţii au ascultat poveşti de pe front şi întâmplări emoţionante direct de la participanţi la lupte. Pentru veteranul Aurel Bârsan momentul în care a plecat la război, locurile unde a umblat şi momentul în care s-a întors acasă sunt prospete în mintea lui ca şi cum ar fi fost ieri.

Şi un veteran din comuna Tătăruși a fost premiat astăzi, la Căminul Cultural din localitate începând cu ora 10.30. Constantin Iosub în vârstă de 98 ani a luptat în al Doilea Război Mondial pe cele două fronturi de Vest şi de Est. Bărbatul le-a povestit celor prezenţi cea mai grea noapte avută în război, când în plină iarnă cazarma în care se afla a fost inundată.

Administraţia locală i-a oferit veteranului o diplomă de onoare, buchet de flori şi tort. În plus primarul comunei, Costel Iosub a făcut demersurile pentru ca strada pe care locuieşte bătrânul să îi poarte numele.

Elevii şcolii din comună au pregătit un moment artistic pentru sărbătorit. Îndrumaţi de cadrele didactice, şcolarii au cântat melodii patriotice şi au recitat poezii.

Menţionăm că în această lună, pe 29 aprilie este Ziua Veteranilor de Război. Aceasta este sărbătorită din 2007 ca semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI