Slider

Cinste, onoare si respect! Veteranii de razboi au fost premiati de administratia locala din Pascani

Cinste, onoare si respect veteranilor de razboi! Astazi, Primaria Municipiului i-a premiat pe pascanenii care au luptat pentru tara si au facut sacrificii pentru binele Romaniei. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu. Primirea sarbatoritilor a fost facuta de fanfara Trubadurii si doi tinerii imbracati in portul traditional romanesc care ofereau paine si sare. Din cei 20 de veterani, doar noua au putut fi prezenti.

Apoi, in sala Arcadia, reprezentantii administratiei locale si parintele protopop, Pavel Postolachi, au tinut discursuri. La fel si veteranii de razboi. Au povestit prin ce au trecut si greutatile pe care le-au intampinat de-a lungul vietii.

In semn de recunostinta si pretuire, primarul Dumitru Pantazi, le-a oferit sarbatoritilor in numele administratiei locale, flori, plachete, steaguri tricolore si cosuri cu diferite produse tradititionale. Mai mult, veteranii au semnat in Cartea de Onoare a Municipiului Pascani.

Mentionam ca evenimentul de astazi a fost organizat, cu cateva zile intarziere, cu ocazia sarbatoririi Zilei veteranilor de razboi, marcata anual la 29 aprilie, printr-o hotarare de Guvern, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Slider