-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Cine trebuie să depună declarația pentru plafonarea prețului la energie

Legea pentru plafonarea prețurilor la energie de la 1 ianuarie, abia publicată în MO, a stârnit neliniște în rândul consumatorilor din cauza neclarităților privind aplicabilitatea ei, într-un timp atât de scurt.

Potrivit explicațiilor date de oficiali ai ANRE, nu toți consumatorii trebuie să depună declarații sau cereri la furnizori pentru a beneficia de preț plafonat la energie.

„Nu trebuie să depună declarație sau cereri toți consumatorii de energie. Absolut toți care au singur loc de consum și un singur contract de energie vor beneficia, dacă se încadrează, de plafon. Nici în cazul celor care au mai multe locuri de consum nu e nevoie de declarație sau cerere la furnizor.

Legea spune că dacă sunt mai multe locuri de consum, furnizorul aplică plafonul pentru adresa care corespunde cu domiciliul din cartea de identitate.

Dacă furnizorul poate să identifice adresa de consum, automat aplică plafonul, dacă sunt îndeplinite criteriile de limită de consum pentru adresa respectivă.

Dacă clientul nu e de acord cu aplicarea plafonului pentru adresa de domiciliu, abia atunci trebuie să depună declarația și să spună pentru care să se aplice plafonul. Principiul e că pentru un singur loc de consum se aplică acest plafon”, a explicat la Digi24 Zoltan Nagy, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow