15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Cine stinge lumină la termoficare, conducerea RAGCL sau consilierii?

- Advertisement -

Situaţie confuză la regia păşcăneană de termoficare. Conducerea RAGCL a înştiinţat Consiliul Local că începând cu data de 15 aprilie încetează activitatea de producere a energiei termice şi a apei calde,  după ce furnizorul de gaz a închis robinetele pentru o datorie de 700 000 lei.

De aesemenea directorul regiei a primit mandat din partea consilierilor pentru demararea procedurilor de insolventa.

În acest context nu se ştie exact ce se va întâmpla cu o parte din cei 80 de salariaţi, deoarece nu sunt bani pentru achitarea salariilor şi au rămas fără  activitate.
Consiliul de Administratie nu a luat încă nici o decizie iar directorul Gelu Nedelcu solicita Consiliului Local iniţierea unei hotărâri de urgenţă privitor la activitatea de termie. Mai exact, şeful regiei vrea ca legislativul local să retragă delegarea serviciului sau să hotărască închiderea lui deşi într-o şedinţă anterioară a dat mandat pentru insolventa.
De cealaltă parte,  primarul municipiului susţine că cei din conducerea RAGCL trebuie ia o decizie şi să o prezinte Consiliului Local.

“Este vorba despre o activitate economică iar deciziile trebuie luate mai întâi acolo. Regia trebuie să încaseze facturile restante pentru achitarea facturilor şi a salariilor. Nu putem să dăm mai mult, subvenţie de la bugetul local în condiţiile în care în acest an nu avem bani nici pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare. Dacă reuşesc să încaseze şi să achite datoriile la gaz va fi reluată furnizarea. Dacă nu, Consiliul de Administraţie trebuie să ia o decizie şi să o comunice consilierilor în subordinea cărora se afla…” a spus pentru BIT TV primarul Dumitru Pantazi.

În aceeaşi adresă conducerea regiei informează că tot mai mulţi păşcăneni care au locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire solicita debranşare. În ultima perioadă au fost înregistrate peste 50 de cereri iar numărul lor creşte zi de zi. Anul trecut au fost 272 de debranşări din care 135 aprobate iar restul ilegale. Menţionăm că pentru debranşare trebuie achitata o taxă conform unei hotărâri a Consiliului Local Paşcani, între 130 şi 400 lei în funcţie de nr de camere.

Adresă Consiliu Local 09 Aprilie 2019 (1) by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow