More

  Razvan Grecu de la Actualitatea TV minte in razboiul proiectului privind facturarea individuala a apei

  Array

  De peste doi ani de zile păşcănenii sunt bombardaţi cu informaţii mincinoase privind serviciile de apă şi canalizare din Paşcani. O manipulare odioasă cu scopul de a crea o stare de nemulţumire, teamă şi ura în rândul populaţiei, iar această stare de spirit să fie folosită în această campanie electorală. De la îndemnul de a nu plăti apă, pentru că facturarea ar fi fost ilegală iar debitele vor fi achitate de Moş Crăciun, de la campania anti asociaţii sau anti-investitii, până la, zecile de motive inventate împotriva Apa Vital, nici una dintre aceste manipulări nu a fost confirmată în timp. Toate acţiunile de până acum au fost respinse în instanţă, dar au îngreunat teribil atât investiţiile cât şi reformarea serviciilor publice.
  Vârful de lance în acesta campanie de dezinformare a fost şi este patronul televiziunii Actualitatea TV, Răzvan Grecu. Astăzi recidivează cu încă un articol mincinos în legătură cu proiectul propus de primarul Dumitru Pantazi privind încheierea de conventii pentru facturarea individuală. El susţine că iniţiatorul, în mod voit, nu a pus proiectul în dezbatere pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a actualului legislativ local, programată pe 30 mai, deşi Primăria a clarificat acest aspect printr-un comunicat de presă asumat chiar de juriştii Primăriei.
  În realitate lucrurile stau aşa:
  – Conform articolului articolului 7, aliniat 2 din Legea 52/2003 privind transparentă decizională în administraţia publică, republicata în 2013: “Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice…;
  – Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Primăriei pe data de 13 aprilie 2016;
  – Din 13 aprilie şi până ieri 24 mai când a fost publicat Convocatorul şi Ordinea de zi a şedinţei programate pe 30 mai, au trecut doar 28 zile lucrătoare (nu sunt lucrătoare zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale – în cazul de faţă ziua de 2 Mai, nu se număra ziua afisarii)
  – Doar după data de 27 mai proiectul poate intra în procedura de avizare şi aprobare (serviciile de specialitate, comisiile de specialitate, votul în plen). Informaţia a fost confirmată şi de secretarul Primăriei Paşcani, Irina Jitaru.
  – Termenul de “aducere la cunoştinţă la cunoştinţă publicului” – dezbatere publică include atât perioada de depunere a opiniilor să recomandărilor (în cazul de faţă până pe data de 25 aprilie) cât şi de prelucrare a eventualelor recomandări şi de modificare a proiectului. Acesta este motivul pentru care legiuitorul a impus respectarea termenului de “cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice”.

  Aşadar Răzvan Grecu minte din nou folosindu-se de informaţii şi formulări inexacte: termenul de 30 de zile, nu de 30 de zile lucrătoare şi că numărătoarea s-ar face până în ziua şedinţei (în realitate se face până înainte desupunerea spre avizare de către autorităţile publice).
  Întrebarea este de ce o face, în contextul în care chiar primarul Dumitru Pantazi, nu opoziţia, a propus spre dezbatere şi aprobare proiectul privind facturarea individuală. Răspunsul este simplu: se doreşte orchestrarea unui nou scandal de proporţii pe tema apei, chiar în ultima şedinţă a Consiliului Local iar pentru asta este nevoie de un motiv, în acest caz de proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi.
  PS:
  Inteleg masurile de siguranta luate de actuala administratie de a respecta la virgula prevederile legale pe acest subiect ( in alte cazuri nu au fost luate masuri similare), tocmai pentru ca hotararea, daca va fi aprobata sa nu fie atacabila in instantele de judecata.
  Nu inteleg deloc pozitia PNL. Marius Pintilie voteaza, sau nu , proiectul propus de Dumitru Pantazi? Daca este de acord cu solutia actualului edil atunci ar trebui sa astepte sa fie indeplinite conditiile legale, daca nu ar trebui sa spuna public, sa nu ii mai amageasca pe pascaneni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI