23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Cine il tine in brate pe acest preot? A distrus parti dintr-un monument istoric si a facut pierduta o catapeteasma! Mai marii Bisericii ce parere au?

• Dupa ce in urma cu cateva luni preotul a decis sa construiasca o cladire in curtea bisericii monument istoric si astfel s-a distrus o parte din gard, acum a mai aparut o problema • Catapeteasma bisericii, veche de peste o suta de ani, a disparut • Cine este responsabil pentru toate aceste lucruri si cine raspunde de asta este greu de spus •

Una dintre bisericile de care Iasul ar trebui sa fie mandru a ajuns acum la mana preotilor. Este greu de crezut ca deciziile se pot lua dupa bunul plac al unora, dar cam asa arata realitatea. Biserica Sfintii Voievozi din Ceplenita este o biserica ctitorita de logofatul Iordache Cantacuzino-Pascanu în anul 1802. Aceasta se afla pe Lista Monumentelor Istorice din judetul Iasi din anul 2004, ca parte a Ansamblului conacului Cantacuzino-Pascanu din Ceplenita.

De asemenea, si turnul clopotnita figureaza pe aceeasi lista. Initial, Biserica Sfintii Voievozi din Ceplenita avea scopul de biserica de curte boiereasca, iar astazi este biserica parohiala. De cand fraiele bisericii din Ceplenita au fost preluate de catre preotul Adrian Cosmincu, monumentul istoric a avut parte de schimbari. Nimeni nu spune ca aceste monumente nu ar trebui reconditionate si intretinute, insa, in momentul in care lucrarile se fac dupa bunul plac al preotului si se intervine atat in aspectul bisericii, cat si in curtea sa, lucrurile se schimba radical. Mai mult decat atat, preotul Adrian Cosmincu a considerat necesar sa construiasca in curtea bisericii o casa parohiala. Ulterior, a fost nevoit sa demoleze acea constructie ilegala.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow