6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Cine îi va lua locul lui Nichita: trei nume! Frământări în PSD. Constantinescu pe lista celor care i-ar putea lua locul

Primarul Gheorghe Nichita s-a autosuspendat ieri din toate funcţiile deţinute în PSD, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Edilul era şef la organizaţia judeţeană, dar şi vicepreşedinte al partidului. Potrivit unui comunicat de presă al filialei, Nichita a comunicat deja conducerii centrale decizia sa.

Dacă Nichita ar fi mers mai departe cu demisia, renunţând şi la calitatea de membru de partid, el ar fi pierdut mandatul de primar, potrivit legii aleşilor locali.

„O soluţie de echilibru şi stabilitate”

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Victorel Lupu, ocupă o funcţie de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi, în trecut, a fost şi prefect. În cursul zilei de ieri, acesta nu a putut fi contactat telefonic. În schimb, liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu, a precizat că instalarea lui Lupu este „o soluţie de echilibru şi stabilitate”.
Surse din PSD au susţinut că Lupu va avea un interimat scurt la conducerea filialei ieşene. El ar urma să fie înlocuit de un alt lider al organizaţiei judeţene. Printre numele vehiculate se află chiar Cristian Stanciu, viceprimarul Mihai Chirica (şef al organizaţiei municipale a PSD Iaşi) şi senatorul Florin Constantinescu.

Dintre aceştia, Florin Constantinescu, cunoscut ca un opozant al lui Nichita, se află pe lista de nume vehiculate pentru funcția lui Nichita, dar are şanse mici să ajungă în fruntea filialei, în contextul în care este cercetat într-un dosar penal pentru abuz în serviciu şi se află sub control judiciar.
Conform statutului PSD, un preşedinte de filială poate fi revocat în urma unei Conferinţe judeţene, forul de conducere al organizaţiei.

Sursa: Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow