0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Cine este Florian Tudor, interlopul capturat în Mexic! „Rechinul” încărca brichete în Craiova

Poreclit ”Rechinul” și investigat inclusiv de celebra FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, Florian Tudor a sfârșit în arestul autorităților mexicane. A fost reținut în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Concret, Florian Tudor a fost arestat de procurori ai Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări venite din partea autorităților noastre. De altfel, Poliția Română îl căuta pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor.

Cine este Florian Tudor, interlopul român capturat în Mexic!

În Mexic, Florian Tudor și-a făcut un adevărat nume și a devenit în scurt timp cel care controla o mare parte a țării și nu numai. De isprăvile românului au auzit și americanii. Agenții FBI au intrat pe firele cazului, unul care i-a adus peste sute de milioane de dolari românului din clonarea cardurilor și trecerea ilegală a conaționalilor în SUA, peste granița mexicano-americană.

Conform presei din Mexic, Florian Tudor a devenit peste noapte un om de afaceri. Astfel, cu banii pe care îi scotea din acțiuni ilegale mergea și investea în proprietăți de lux.

Așa și-ar fi cumpărat imobile în zone incredibile ale Mexicului, dar și în Statele Unite, Indonezia și chiar Bali. De asemenea, acesta a construit nu mai puțin de șase blocuri în Craiova.

Toate au fost posibile datorită unei încrengături aparte. Vorbim despre o adevărată caracatiță din care făceau parte peste 250 de oameni.

Cum opera gruparea lui Florian Tudor

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operau, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum, dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană.

Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, după care alți oameni erau trimiși în cu totul alte zone ale lumii ca să retragă banii.

De remarcat că, în trecut, un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019.

În urmă cu un an de zile, jurnaliștii de la Rise Project relatau că gruparea condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, era deja investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic.

Cum reușeau că cloneze cardurile oamenii lui Florian Tudor

Diverse investigații, una dintre ele efectuată chiar de ziarul britanic Daily Mail, a dezvăluit că grupul infracțional intervenea la bancomate printr-un hardware cunoscut sub numele de Instacash.

Astfel, aceștia plasau un dispozitiv în bancomate, un dispozitiv care transfera informațiile cardului de credit și de debit prin Bluetooth către un telefon mobil.

Continuarea pe Fanatik

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow