31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Cine controlează preţurile din Piaţa Agroalimentara Deal Paşcani?

piete preturi

Pietele sunt pline de produse de sezon, dar preturile difera chiar si de la o taraba la alta. Daca majoritatea comercianitilor vand kilogramul de rosii cu 4 lei, exista si tarabe unde acestia cer si 7 lei pe un kilogram. La fel se intampla si cu ceapa verde, castravetii sau cartofii noi. Explicatia? Profitul pe care vor sa-l obtina intermediarii.

De exemplu, in piatra agroalimentara din zona Vale a Municipiului preturile sunt printre cele mai mici din oras. O spun si cumparatori. Chiar si asa, pascanenii care merg la piata trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa aiba timp sa se plimbe printre tarabe. Preturile variaza de la un vanzator la altul, in primul rand in functie de provenienta marfii. De exemplu castravetii se vand cu 1,7 lei, ceapa verde 1 leu legatura, iar salata verde 4 lei kilogramul. Diferentele de preturi sunt atat de mare, incat oameni cred ca acestea sunt controlate de bisnitari, nu de micii producatori.

Desi abia au aparut, ciresele se vand cu 5 lei in Piata Vale. Capsunile din Vrance, dupa cum spun vanzatori sunt 8 lei kilogramul.

Nu de aceleaşi oferte au însă parte cei care merg să-şi facă cumparaturile in piata din zona Deal a Pascaniului. Situata in centrul Municipiului, piata are printre cele mai mari preturi din oras. De exemplu cartofii noi se vand cu pana la 4 lei, iar ciresele au pretul dublu fata de cel din piata amplasata in zona Vale.

Pascanenii au propus celor de la primarie sa fie afisata zilnic, in piete, o lista oficiala de preturi la produsele alimentare. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow