20.8 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Cine bate la usa: Inspectorii sociali vin in control la beneficiarii ajutoarelor de incalzire. Cine a mintit, trebuie sa dea banii inapoi

 

Aproape 700 de familii din Pascani si suburbii urmeaza sa fie verificate incepand din aceasta luna de inspectorii Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Pascani. Acestia vor efectua si in acest an anchete sociale la domiciliu persoanelor care au solicitat si beneficiaza de subventie pentru incalzirea locuintei. Astfel, functionarii Primariei vor verifica informatiile in legatura cu numarul de membri ai familiei si veniturile realizate de acestia, urmand sa stabileasca daca declaratiile completate odata cu depunerea dosarelor sunt adevarate sau nu.

Din noiembrie pana in momentul de fata au depus pentru energia termica 1.964 de beneficiari, fata de sezonul noiembrie 2011- martie 2012 cand au fost 2.351. Pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale – în anul 2012 au fost 1.609 de beneficiari, iar în anul 2013 sunt 1.233 de beneficiari. Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri – în anul 2012 au fost 1.531 de beneficiari, iar în anul 2013 sunt 711 de beneficiari.

Pana in momentul de fata, aproximativ 5.500 de pascaneni au solicitat subventie pentru incalzirea locuintei. Din acestia urmeaza sa fie verificati 689 de beneficiari conform listei transmise deja la Primaria Pascani de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi. Cei care nu sunt gasiti acasa vor primi cate o instiintare pentru a se prezenta in termen de 5 zile la Ghiseul Unic din cadrul Primariei cu actul de proprietate al locuintei, adeverinta de la registrul agricol, adeverinta de venituri de la Finantele Publice, si un certificat cu bunurile mobile si imobile luate in evidenta la Finantele Publice. In caz contrar beneficiarii care nu prezinta documentele solicitate nu vor mai primi ajutoarele de incalzire, iar sumele incasate deja vor trebui date inapoi.
Amintim ca anul trecut in jur de 6.000 de cereri au depus cetatenii din Pascani pentru a primi ajutor la caldura, dintre care 5.491 au primit acest drept. In urma anchetelor efectuate aproape o mie de beneficiari au fost depistati pe picior gresit. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow