15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Cine a luat crema afacerilor în judeţul Iaşi

Compania Delphi din Miroslava este din nou marea câştigătoare a clasamentului oficial realizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Societatea este pe primul loc în toate clasamentele speciale şi în cel de specialitate, respectiv industrie.

Marea surpriză vine însă la capitolul mari exportatori. Eurotex Company SRL din Târgu Frumos, unul din mari angajatori din domeniul confecţiilor din nord-estul ţării, ocupă locul doi, ca urmare a exporturilor realizate în anul 2014.

Cine este pe podium
În topul cifrei de afaceri, realizat exclusiv pe baza datelor din 2013, Delphi ocupă de departe primul loc. Fabrica americană de pompe şi injectoare pentru motoare diesel din Miroslava a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei. “Argintul” a fost adjudecat de Antibiotice SA, iar ultima ultima poziţie a podiumului a revenit companiei Fidelis Energy, firmă înregistrată în Valea Lupului şi care comercializează energie electrică. Aceasta din urmă a realizat în anul 2014 afaceri de 192,9 milioane lei. Întocmai ca şi în 2013, societatea Media Rom Grup SRL a ocupat poziţia a patra în clasamentul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Firma condusă de Ioan Melinte a raportat pentru anul precedent o cifră de afaceri de aproximativ 165 milioane lei faţă de 176 milioane lei în urmă cu doi ani.
Schimbările din top
Locul cinci în topul realizat pe baza afacerilor derulate în anul 2013 a fost adjudecat de Tehnosteel LBR SRL (147,6 milioane lei), iar a şasea în acest clasament este Conex Distribution, societate patronată de soţii Tereza şi Ioan Prisecaru.Specializată în comerţul de piese şi accesorii pentru autovehicule, firma familiei Prisecaru a avut anul trecut o cifră de afaceri de 138,8 milioane lei. Cu o cifră de afaceri ce depăşeşte 137 milioane lei, Conest SA şi-a adjudecat poziţia a şaptea în clasament, fiind urmată de compania cu capital belgian IG Watteeuw România. Fosta BMT, specializată în producerea de angrenaje, cutii de viteză şi elemente mecanice de transmisie, a raportat Finanţelor pentru anul 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane lei. ApaVital a prins penultimul loc din acest top. Societatea unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar a avut în 2014 afaceri în valoare de 127,8 milioane lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow