6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Cinci trupe din Pașcani calificate la un festival național de teatru

Elevii din Pașcani sunt iubitori de teatru nu doar din postura de spectator, ci și din cea de protagonist, de aceea anul acesta cinci trupe de teatru vor participa la Festivalul Național ”Hai la teatru !” de la Iași.

Săptămâna viitoare vor merge la un festival dedicat teatrului cinci trupe din Pașcani.
Este vorba despre două trupe de la Colegiul Sadoveanu, una de la Clubul Copiilor și două de la Liceul Miron Costin, care s-au calificat pentru participarea la Festivalul Național ”Hai la teatru !” de la Iași.

Trupele de teatru de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” sunt coordonate de doamnele profesoare Mărioara Preutu, Cristina Liuță și Anca Aparaschivei.

Tot la Sadoveanu este și o trupă de actori mai mititei, ”Milo Junior” care își doresc foarte mult să se perfecționeze, urmând modelul colegilor mai mari.

”Fenomenalii” de la Liceul Teoretic ” Miron Costin” au și ei două trupe, dintre care una de actori juniori, fiind deja consacrați pe plan local când vorbim de teatru. Ei sunt coordonați de profesoara Elena Dăscălița și sperăm că vor veni și anul acesta cu premii frumoase de la Iași așa cum fac în fiecare an.

Clubul Copiilor va fi reprezentat la același festival de trupa ”Mini” coordonată de Ana Maria Roșca, care îi pregătește pe copii pentru acest moment, încă din luna octombrie a anului trecut.
Menționăm că această competiție culturală sub titlul ”Hai la teatru!” este organizată în fiecare an de Teatrul ”Luceafărul” din Iași, iar anul acesta va avea loc, pe 25 martie, ora 10:30, în Sala Mare a acestei instituții.
Festivalul ieșean „Hai la teatru!” este una dintre primele manifestări de gen din țară, care a stimulat dezvoltarea unei forme importante de educare a copiilor și tinerilor, teatrul școlar. În medie, la fiecare ediție au participat cca 55 de trupe, din mediul rural și urban, din instituții de învățămînt cu diverse profiluri, cîte un total plasat în jurul a 650 de elevi artiști urmăriți și aplaudați de colegi, ceilalți concurenți, public.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow