15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Cinci profesori de arte premiati in cadrul Galei “Domnilor profesori cu dragoste”

Ieri seara, Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” a fost gazda unui eveniment ce a ajuns la a VI a editie anul acesta. Sala de 350 de locuri a institutiei din pacate nu a fost umpluta nici pe jumatate, cu toate acestea in sala s-au prezentat unele dintre cele mai importante personalitati ale scolii si culturii pascanene. Dintre oficialitatile locale, au fost prezenti primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Vasile Axinte si deputatul Neculai Ratoi.

Evenimentul a fost structurat pe 3 etape. In prima faza, au fost premiate de catre primar, cinci cadre didactice pascanene: profesorii de educatie muzicala Doina Atomei de la Clubul Copiilor, Nicoleta Rusu – Scoala Iordache Cantacuzino si Gheorghe Arsinel – Liceul Nicolae Iorga – colaboratori ai Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu”. Pentru catedra de educatie plastica au primit distinctii Gheorghe Nestianu si Gheorghe Rusu, ambii de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” Pascani.

A urmat un discurs tinut de Antonio Patras, prodecanul Facultăţii de Litere a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi care a  prezentat timp de 30 de minute, tematica  “I. L. Caragiale si noi”.

 

Evenimentul s-a incheiat cu un concert tinut de trupa Trei Parale de Muzeul Taranului Roman.

Alte articole