22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Cinci luncasi aruncă în aer dosarul „Agrocomplex”. Consiliul Local, trimis în judecată

 

Legislativul păşcănean este chemat, din nou, în judecată, de acesta dată din cauza unei hotărâri aprobate de consilieri păşcăneni din mandatul 2012 -2016. Semnatarii cererii sunt cinci săteni din suburbia Lunca care se consideră vătămaţi: Mihai Irimia, Costică Rangu, Vasile, Maria şi Constantin Ciurlica.

Ei solicita judecătorilor de la Tribunalul Iaşi să anuleze o hotărâre a Consiliului Local Paşcani, numărul 222 din 18 decembrie 2015, prin care municipalitatea s-a constituit ca parte civilă în dosarul Agrocomplex pentru recuperarea unui un presupus prejudiciu de peste 2 milioane de lei.

Motivul invocat este că terenul care face obiectul contractului de închiriere pe baza căruia a fost calculat prejudiciul nu ar face parte din domeniul public, deci nu ar fi al administraţiei locale. Reclamanţii arată că cele 60 de hectare de teren din Cuva Barajului de la Lunca Paşcani ar fi fost puse la dispoziţia Comisiei Municipale de Fond Funciar pentru a fi împroprietăriţi cei în cauză, dar sătenii nu numai că nu şi-au întregit pământurile ci le-au primit cu o diminuare de 20%.
Primăria şi Consiliul Local Paşcani au fost instiintate de proces pentru a depune documentele care au stat la baza aprobării hotărârii atacate. La acea vreme consilierii locali s-au constituit parte civilă în baza unei adrese şi a prejudiciului constatat de procurorii DNA.

Totuşi într-un alt raport făcut de experţi contabili, la cererea administraţiei locale, se arată că nu ar fi nici un prejudiciu iar Primăria Paşcani a pierdut un proces pe motiv că sumele pretinse ar fi fost prescrise.

Menţionăm că pe baza hotărârii acum atacate cei 19 consilieri locali din mandatul 2004-2008 precum şi fostul primar Neculai Răţoi, fostul secretar Mircea Zuzan şi alţi funcţionari din Primărie au fost trimişi în judecată sub suspiciunea că ar fi săvârşit acte de corupţie. Dosarul Agrocomplex se afla pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ar putea fi afectat de acţiunea celor cinci luncasi.
Hotărârea atacată a fost iniţiată de patru consilieri PNL şi votată de 18 din cei 19 aleşi locali. Acţiunea de anulare a fost înregistrată pe 22 septembrie 2016 la Tribunalul Iaşi.

 

Actiune Anulare HCL 222 Din 2015 by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow