18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Cimitir în pericol din cauza incendiilor de vegetație uscată

Incendiu de vegetație în cimitirul Eternitatea din orașul Hârlău, marți seara, 29 martie, în jurul orei 20:00. Pompierii au fost anunțați de urgență despre faptul că flăcări scăpate de sub control se extind cu repeziciune și există pericolul să ajungă la morminte. O autospecială de stingere a fost trimisă la fața locului.

Bilanțul făcut de salvatori, după ce a fost stinsă vâlvătaia este de 100 metri pătrați de vegetație uscată ce a fost pârjolită și din fericire, focul nu a ajuns la morminte.

În ultima perioadă sunt tot mai multe incendii de acest fel, scăpate de sub control. Numai marți, 29 martie, pompierii din județul Iași au fost chemați la 15 intervenții. Situații de urgență au fost și în satul Crivesti din comuna Vânători unde au ars 20 de hectare de vegetație uscată, în Cotnari 15 hectare, în satul Buda, din comuna Lespezi opt hectare sau în Deleni șapte hectare.

În aceeași zi, cetățenii din județ au fost anunțați printr-un mesaj de tip RO ALERT, despre faptul că incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se sancționează cu amendă conform legislației în vigoare și neacordarea subvențiilor de la APIA.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow