11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Cimitir contestat de vecini

La primăria din Pașcani a fost depusă o plângere, dar autoritățile intenționează să continue demersurile acestui proiect, deoarece vechiul cimitir nu mai face față. Vor fi alocați bani pentru proiectare și se așteaptă avizele necesare. Cu sau fără acordul cetățenilor, pentru că este atât de necesar, cimitirul nou, se va face la Pașcani.
La dezbaterea publică despre buget, care a avut loc săptămâna trecută la primăria din Pașcani s-a ridicat problema cimitirului care urmează să fie făcut în localitate.
Problema a fost ridicată de cosilierul Nechifor Dorin, care a atras atenția că ridicarea unui nou cimitir în localitate ar trebui să fie o problemă prioritară. El spune că lipsa unui cimitir ” este o problemă gravă….”.

Deși în trecut au fost păreri contrare din partea preoților, de acesta dată, după dezvăluirile apărute în presa locală și cea națională, conducerea Protopopiatului Pașcani sprijină inițiativa, dar unii locuitori ai orașului sunt cei nemulțumiți.
Edilul localității a explicat la dezbaterea publică despre buget că au început demersurile în acest sens, dar că există păreri contrare din partea cetățenilor. El spune în răspunsul său legat de această chjestiune că ” cetățenii din zona Fântânele contestă zona pentru cimitir”.
Nu toți pășcănenii sunt de acord cu acest proiect, vecinii viitorului cimitir fiind nemulțumiți de această inițiativă. Deoarece în perioada  23.12.2014 – 23.01.2015, a fost pusă la dispoziție documentația PUZ, în vederea consultării, la Serviciul Urbanism, din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani, cei care se vor învecina cu cimitirul nou au avut posibilitatea să își manifeste dezacordul.
Terenul în suprafață de cca 5000 de metri pătrați, aflat în spatele fostei școli din cartierul Fântânele este cel destinat lucrărilor pentru un nou cimitir, iar proiectul amplu presupune ridicarea de clădiri și furnizarea de utilități necesare, unui astfel de loc. După declarațiile primarului ” carte funciară făcută”, mai departe urmând ca funcționarii primăriei să lucreze la documentația necesară și să facă demersurile pentru obținerea avizelor specifice, din bugetul pe anul acesta fiind propuși spre alocare câteva zeci de mii de lei, destinați proiectării.
noul cimitir

Pe parcursul timpului au fost numeroase piedici legate de acest proiect, deși se știe foarte bine situația pășcănenilor.
De ani de zile cimitirul din localitate nu mai are locuri disponibile, această problemă fiind a doua pe lista celor care pierd pe cineva drag. Și protopopul Pavel Postolache declara în cursul anului trecut că Pașcaniul are nevoie de un nou cimitir, cel actual fiind neîncăpător.
Menționăm că în cimitirul de la capelă au fost îngropați de-a lungul timpului cca 7.000 de morți și că plângerile depuse de cetățenii nemulțumiți la primăria din localitate nu pot opri demersurile inițiate pentru derularea acestui proiect atât de necesar pășcănenilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow