-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Chioşcurile din faţa Gării Paşcani nu vor fi evacuate. Primăria a pierdut procesele

Administratia din Paşcani a pierdut trei din cele patru procese de evacuare deschise împotriva unor societăţi care au deschise spaţii comerciale pe domeniul public domeniul public din faţa Gării.
Acţiunile au fost deschise anul trecut, la Judecătoria Paşcani, după ce agenţii economici au refuzat să dea curs notificărilor de eliberare a terenurilor primise de Primărie. Printre ele se numără şi societatea consilierului PNL Marius Pintilie.
Anul trecut, odată cu asfaltarea străzii Gării, edilul municipiului a anunţat că urmează să fie modernizata şi zona din faţa Gării, acolo unde acum se afla amplasate câteva chioşcuri printre care şi un magazin de pompe funebre. Primarul Dumitru Pantazi a spus că intenţionează să elibereze spaţiul verde şi să amenajeze un parc în care să fie amplasate două locomotive vechi dar recondiţionate, simbolul ceferist al comunităţii păşcănene.
Au primit somaţie de evacuare societatea West Moldavia SRL, a cărui contract de închiriere expira în acest an. Primăria a cerut dărâmarea spaţiului comercial unde se vând atât produse alimentare cât şi pentru înmormântare,  dar acţiunea a fost respinsă de judecători.

La doi paşi se afla un alt spaţiu comercial al societăţii Lorimer patronata de consilierul Marius Pintilie. Şi el a refuzat evacuarea dup ace contractul de închiriere a fost reînnoit de curând. În acest caz judecătorii au respins acţiunea Primăriei Paşcani, pe 10 ianuarie 2018 în camera de consiliu şi au obligat-o să plătească 1500 lei cheltuieli de judecată.

De asemenea societatea ROCONSTILO SRL a câştigat procesul cu administratia locală şi 300 de lei cheltuieli de judecată iar societatea CANEDO SRL aşteaptă hotărârea instanţei pe 18 ianuarie.
Toate procesele au fost pierdute pe motiv că citarea a fot făcută în mod greşit, conform reprezentanţilor Primăriei. Hotărârile nu sunt definitive iar Primăria a anuntat ca le va ataca.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow