11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Chioşc spart de hoţi, pe strada Moldovei. Comercianţii cer administraţiei locale camere video în zona Deal

Necaz pentru administratorul unei societăţi din Paşcani. În numai o luna, chioşcul acestuia cu casete, stickuri şi alte produse audio-video, a fost spart de două ori, ultima dată în noaptea care a trecut. În această dimineaţă, vânzătorul a observat urmele infracţiunii şi a alertat autorităţile. Cei care mai au chioşcuri în zona respectivă, cer Primăriei să instaleze camere şi în zona Deal a Muncipiului, pentru a preveni sau a fi prinşi mai repede făptaşii.

Un chioşc de pe stradă Moldovei din Paşcani a fost spart în noaptea ce a trecut. Vânzătorul a văzut dimineaţă cioburi pe jos şi o parte din marfa răvăşită, moment în care a anunţat autorităţile. La faţă locului a venit un criminalist pentru a lua probe.

Păgubiţii spun că este a două spargere în decurs de o luna. Dacă prima dată s-au furat mai multe lucruri, asta-noapte hoţii au reuşit să fure doar câteva stickuri de memorie.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Iaşi, se fac cercetări şi s-a întocmit un dosar penal pentru furt.

Cei care au chioşcuri în zona respectivă cer administraţiei locale să instaleze camere video, pentru a preveni astfel de fapte. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cristian Menegon, a precizat că în bugetul pe anul acesta este trecută această investiţie. După aprobarea sumelor, se va face un studiu de fezabilitate care va prevede zonele în care va fi montat sistemul video şi cel mai probabil, investiţia va costa circa 80.000 de lei.

Menţionăm că în zona Vale a municipiului sunt amplasate 18 camere în preajma şcolilor, a pieţei agroalimentare, a Gării, a bisericilor dar şi în parcul municipal. Imaginile surprinse sunt stocate pe un server timp de 60 de zile, iar după implementarea acestui sistem au fost depistate şi rezolvate numeroase infracţiuni.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI