0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Chinezii își fac provizii de varză, după ce guvernul i-a sfătuit să-și facă stocuri de bunuri. Magazinele vând doar 3 verze de persoană

Locuitorii mai vârstnici din Beijing îşi umplu cămările cu varză, dând un nou sens unei vechi tradiţii, după ce guvernul le-a recomandat cetăţenilor să-şi facă acasă stocuri de bunuri de primă necesitate, în eventualitatea unor crize, relatează Reuters.

La începutul lui noiembrie, înainte de venirea gerului, localnicii obişnuiesc de multă vreme să cumpere cantităţi importante de varză, care poate rezista luni la rând fără să se altereze şi este folosită intens în bucătăria locală. Atenţionarea emisă lunea trecută de autorităţi către gospodării de a-şi asigura stocuri, precum şi previziunile meteo care anunţă zăpadă au intensificat în acest an febra aprovizionării şi în faţa supermarketurilor din centrul Beijingului s-au format cozi la primele ore ale dimineţii.

„În fiecare an vânzările de varză sunt mari în acest sezon, dar după anunţul de luni toată lumea s-a repezit să cumpere şi mai mult”, a relatat un cultivator într-una din pieţele en-gros din Beijing, scrie Agerpres.

Supermarketurile au limitat vânzările la trei verze de persoană, dar şi aşa cumpărătorii sosiţi după ora 9 au plecat cu mâna goală.

Pe platforma socială Weibo, o versiune chineză a Twitter, topicul „Ministerul Comerţului încurajează gospodăriile să îşi facă stocuri de produse de bază” a înregistrat peste 17 milioane de vizualizări şi peste 5.000 de comentarii. Numeroase comentarii speculau o posibilă legătură între apelul la stocarea de alimente şi planurile pentru un atac asupra Taiwanului. În plus, au apărut îngrijorări că temperaturile extreme ar putea afecta producţia şi transportul legumelor, ale căror preţuri au crescut deja în ultimele săptămâni, în unele cazuri preţurile fiind mai mari decât la carne.

sursa zdi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow