Array

Cheltuieli mai mari pentru „farfuriile zburătoare” de pe Esplanada

Consilierii păşcăneni s-au întrunit astăzi în şedinţa de îndată pentru suplimentarea bugetului pentru finalizarea investiţiilor de modernizare a zonei Vale. Edilul municipiului a explicat că sunt necesare astfel de corecţii deoarece proiectul iniţial a fost greşit şi nu au fost prevăzute o serie de investiţii. Urmează că modificările aduse la contractul de finanţare din fonduri europene să fie aprobate şi de Agenţia de Dezvoltare N-E precum şi de Ministerul Dezvoltării Regionale, cu maxim două luni înainte de finalizarea proiectului.

Primarul Dumitru Pantazi a mai spus că administratia locală va solicitată totodată şi prelungirea termenului de execuţie şi recepţie a lucrărilor, până la sfârşitul anului.

Consilierii au cerut lămuriri cu privire la suplimentarea bugetului pentru Planul de Dezvoltare a Zonei Vale. Asta deşi proiectul a primit avizul Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local.
Administratorul public a explicat că în anii 2009 şi 2010 au fost făcute o serie de modificări la proiectul iniţial dar cheltuielile nu au fost acoperite din fonduri europene ci asumate prin cofinanţarea lor de la bugetul local.
Acum, administratia locală a fost nevoită să suplimenteze participare de la bugetul local cu peste 205,524 lei. Banii ar urma să fie cheltuiţi pentru achiziţionare unor echipamente, racordurile la apă şi energie precum şi pentru serviciile de consultant şi asistenţa tehnică necesare pentru punerea în funcţiune a celor două fântâni arteziene de pe Esplanada. Ele sunt atât de mari încât trecătorii le compară cu farfuriile zburătoare.

Sincron Zanet
Menţionăm că valoarea totală a proiectului de reabilitare a infrastructurii din zona Vale este de 17,3 milioane de lei din care aproape 13 milioane fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană iar restul cofinanţare de la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...