More

  Cheltuieli mai mari pentru “farfuriile zburătoare” de pe Esplanada

  Array

  Consilierii păşcăneni s-au întrunit astăzi în şedinţa de îndată pentru suplimentarea bugetului pentru finalizarea investiţiilor de modernizare a zonei Vale. Edilul municipiului a explicat că sunt necesare astfel de corecţii deoarece proiectul iniţial a fost greşit şi nu au fost prevăzute o serie de investiţii. Urmează că modificările aduse la contractul de finanţare din fonduri europene să fie aprobate şi de Agenţia de Dezvoltare N-E precum şi de Ministerul Dezvoltării Regionale, cu maxim două luni înainte de finalizarea proiectului.

  Primarul Dumitru Pantazi a mai spus că administratia locală va solicitată totodată şi prelungirea termenului de execuţie şi recepţie a lucrărilor, până la sfârşitul anului.

  Consilierii au cerut lămuriri cu privire la suplimentarea bugetului pentru Planul de Dezvoltare a Zonei Vale. Asta deşi proiectul a primit avizul Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local.
  Administratorul public a explicat că în anii 2009 şi 2010 au fost făcute o serie de modificări la proiectul iniţial dar cheltuielile nu au fost acoperite din fonduri europene ci asumate prin cofinanţarea lor de la bugetul local.
  Acum, administratia locală a fost nevoită să suplimenteze participare de la bugetul local cu peste 205,524 lei. Banii ar urma să fie cheltuiţi pentru achiziţionare unor echipamente, racordurile la apă şi energie precum şi pentru serviciile de consultant şi asistenţa tehnică necesare pentru punerea în funcţiune a celor două fântâni arteziene de pe Esplanada. Ele sunt atât de mari încât trecătorii le compară cu farfuriile zburătoare.

  Sincron Zanet
  Menţionăm că valoarea totală a proiectului de reabilitare a infrastructurii din zona Vale este de 17,3 milioane de lei din care aproape 13 milioane fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană iar restul cofinanţare de la bugetul local.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet