More

  CFR-ist din Paşcani sancţionat cu 600 de lei pentru că îi făcea avansuri unei subordonate

  Array

  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe un angajat al CFR din Paşcani pentru că i-ar fi făcut aluzii sexuale unei subordonate. Romică B. a contestat actul în instanţă.

  Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 25 septembrie, să respingă acţiunea lui Romică B. şi să menţină sancţiunea dată bărbatului de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Angajatul CFR poate declara recurs.

  Ana C. s-a plâns CNDC că a fost trecută pe lista persoanelor disponibilizate, după ce nu a răspuns avansurile şefului ei. Pe 14 iunie 2011, femeia ar fi fost chemată în biroul lu Romică B. pentru a afla rezultatele evaluării profesionale din anul 2010. Însă, şeful i-ar fi propus femeii să facă sex cu el.

  „Petenta menţionează că nu este prima dată când i se propune aşa ceva, aluzii existând ori de câte ori aceasta venea îmbrăcată mai elegant sau când mergeau împreună cu maşina. Pe 16 iunie 2011, a avut loc un incident între petentă şi reclamant, în care acesta i-a adresat cuvinte jignitoare ca scroafă, nesimţită, să-ţi cumperi de la sex shop un vibrator. Petenta susţine că şi cu alte ocazii reclamatul i-a spus: Ţie ţi-ar trebui o relaţie la distanţă cu cineva care are o poziţie bună atât financiar, cât şi social”, precizează reprezentanţii CNCD.

  Romică B. a susţinut însă că toate acuzaţiile sunt minciuni. Reprezentanţii CNCD au precizat că nu sunt dovezi care să ateste că şeful i-a cerut subordonatei să întreţină cu el relaţii sexuale, dar l-a sancţionat cu 600 de lei pentru că „i-a adresat petentei, în public, de faţă fiind şi alte persoane, cuvinte jignitoare şi afirmaţii cu conotaţii sexuale”

   

  Continuare pe Adevarul.ro

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Eliza Rianna Rusu din Pașcani a ridicat juriul Românii au talent în picioare: ”Nu ai cum să cânți așa!” VIDEO

  Momentul care i-a ridicat în picioare de jurații de la Românii au Talent. O adolescentă de numai 14 ani i-a cucerit pe Andra și Smiley...

  Comunicat: O nouă structură politică PLUS

  Filiala PLUS a municipiului Iași este cea mai nouă organizație locală, constituită pentru a reprezenta ieșenii în relația cu mediul politic și cu autoritățile...

  Moartea bruscă a unui cunoscut profesor din Pașcani. Răpus de COVID la 45 de ani, fără alte boli

  Învățământul preuniversitar ieșean este zguduit de moartea bruscă a unui dascăl iubit atât de colegi cât și de elevi! Adrian Scuriu, profesor de Limba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI