21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

CFR-ist din Paşcani sancţionat cu 600 de lei pentru că îi făcea avansuri unei subordonate

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe un angajat al CFR din Paşcani pentru că i-ar fi făcut aluzii sexuale unei subordonate. Romică B. a contestat actul în instanţă.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 25 septembrie, să respingă acţiunea lui Romică B. şi să menţină sancţiunea dată bărbatului de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Angajatul CFR poate declara recurs.

Ana C. s-a plâns CNDC că a fost trecută pe lista persoanelor disponibilizate, după ce nu a răspuns avansurile şefului ei. Pe 14 iunie 2011, femeia ar fi fost chemată în biroul lu Romică B. pentru a afla rezultatele evaluării profesionale din anul 2010. Însă, şeful i-ar fi propus femeii să facă sex cu el.

„Petenta menţionează că nu este prima dată când i se propune aşa ceva, aluzii existând ori de câte ori aceasta venea îmbrăcată mai elegant sau când mergeau împreună cu maşina. Pe 16 iunie 2011, a avut loc un incident între petentă şi reclamant, în care acesta i-a adresat cuvinte jignitoare ca scroafă, nesimţită, să-ţi cumperi de la sex shop un vibrator. Petenta susţine că şi cu alte ocazii reclamatul i-a spus: Ţie ţi-ar trebui o relaţie la distanţă cu cineva care are o poziţie bună atât financiar, cât şi social”, precizează reprezentanţii CNCD.

Romică B. a susţinut însă că toate acuzaţiile sunt minciuni. Reprezentanţii CNCD au precizat că nu sunt dovezi care să ateste că şeful i-a cerut subordonatei să întreţină cu el relaţii sexuale, dar l-a sancţionat cu 600 de lei pentru că „i-a adresat petentei, în public, de faţă fiind şi alte persoane, cuvinte jignitoare şi afirmaţii cu conotaţii sexuale”

 

Continuare pe Adevarul.ro

 

Alte articole