30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

CFR-ist din Paşcani sancţionat cu 600 de lei pentru că îi făcea avansuri unei subordonate

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe un angajat al CFR din Paşcani pentru că i-ar fi făcut aluzii sexuale unei subordonate. Romică B. a contestat actul în instanţă.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 25 septembrie, să respingă acţiunea lui Romică B. şi să menţină sancţiunea dată bărbatului de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Angajatul CFR poate declara recurs.

Ana C. s-a plâns CNDC că a fost trecută pe lista persoanelor disponibilizate, după ce nu a răspuns avansurile şefului ei. Pe 14 iunie 2011, femeia ar fi fost chemată în biroul lu Romică B. pentru a afla rezultatele evaluării profesionale din anul 2010. Însă, şeful i-ar fi propus femeii să facă sex cu el.

„Petenta menţionează că nu este prima dată când i se propune aşa ceva, aluzii existând ori de câte ori aceasta venea îmbrăcată mai elegant sau când mergeau împreună cu maşina. Pe 16 iunie 2011, a avut loc un incident între petentă şi reclamant, în care acesta i-a adresat cuvinte jignitoare ca scroafă, nesimţită, să-ţi cumperi de la sex shop un vibrator. Petenta susţine că şi cu alte ocazii reclamatul i-a spus: Ţie ţi-ar trebui o relaţie la distanţă cu cineva care are o poziţie bună atât financiar, cât şi social”, precizează reprezentanţii CNCD.

Romică B. a susţinut însă că toate acuzaţiile sunt minciuni. Reprezentanţii CNCD au precizat că nu sunt dovezi care să ateste că şeful i-a cerut subordonatei să întreţină cu el relaţii sexuale, dar l-a sancţionat cu 600 de lei pentru că „i-a adresat petentei, în public, de faţă fiind şi alte persoane, cuvinte jignitoare şi afirmaţii cu conotaţii sexuale”

 

Continuare pe Adevarul.ro

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow