8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Cetatenii ucraineni, victime ale accidentului de la Miroslovesti, au fost externati

accidentt

Ieri, dupa o luna de la producerea teribilului accident care a avut loc in localitatea ieseana Miroslovesti, cei doi ucraineni internati in stare critica la spital au fost externati. Pacientii au fost transportati cu o masina de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi pana la granita cu Ucraina, de unde au fost preluati de un echipaj medical.

Pe perioada celor patru saptamani petrecute in Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, ambii pacienti au trecut, de mai multe ori, pe langa moarte. Initial, prognosticul medicilor privind evolutia starii de sanatate a pacientilor a fost extrem de rezervat. Cei doi ucraineni au avut nevoie de trei saptamani de tratament in terapie intensiva.

„Astazi (ieri – n.r.), pacientii din Ucraina au fost externati. Unul dintre ei a plecat pe propriile picioare, celalalt fiind inca imobilizat la pat. Ambii au nevoie de tratament de recuperare”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu.

La sfarsitul acestei saptamani, este posibil ca ministrul de externe al Ucrainei sa faca o vizita in unitatea medicala ieseana, pentru a multumi colectivului medical care s-a ocupat de ingrijirea pacientilor. sursa bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow