3.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Cetățenii din județul Iași își pot monta panouri fotovoltaice prin programul E.ON Solar Home

Soluţia completă cu panouri fotovoltaice dedicată clienţilor casnici – E.ON Solar Home, lansată anul trecut, este acum disponibilă în judeţele Iaşi,Timiş, Arad, Suceava, Neamţ, Vaslui, Botoşani, Bacău, Cluj şi Mureş şi ar putea fi extinsă şi în alte judeţe din ţară, a anunţat joi compania.

„Aceasta este destinată viitorilor prosumatori, care doresc să producă energie verde din energia solară şi astfel să îşi reducă consumul de electricitate din reţea, protejând în acelaşi timp mediul”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, surplusul de energie electrică care rezultă din panourile fotovoltaice se injectează în reţea şi este achiziţionat de E.ON, în calitate de furnizor, iar în acest fel clientul obţine o reducere a cheltuielilor cu factura de electricitate şi astfel ne asigurăm că nimic din ce se produce nu este irosit.

„Remarcăm o creştere constantă a interesului clienţilor noştri de a produce şi folosi surse de energie verde, nepoluantă. Anul trecut, când am lansat E.ON Solar Home, am început cu trei judeţe. La un an de la lansare, soluţia este disponibilă în zece judeţe din aria tradiţională a companiei noastre. E.ON Solar Home se pliază perfect pe nevoia de dezvoltare sustenabilă şi de aceea ne gândim să o extindem treptat şi în alte judeţe din ţară”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Soluţia E.ON Solar Home include evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, sistemul de panouri fotovoltaice şi montarea acestuia, precum şi mentenanţa sistemului de panouri fotovoltaice şi verificarea instalaţiei electrice, toate acestea fiind realizate de E.ON, în baza contractului încheiat cu viitorul prosumator.

Astfel, clienţii pot alege durata contractului care poate fi de 1, 3, 5 sau 7 ani, avantajul fiind că ratele lunare sunt fixe, dar plata se poate face şi integral. Detalii despre produsul E.ON Solar Home se pot afla accesând eon.ro.

„Încurajăm toţi clienţii care doresc să instaleze acasă o soluţie de energie verde să aleagă factura electronică în locul celei tipărite şi astfel să contribuim împreună la reducerea amprentei de carbon şi la protejarea mediului înconjurător”, susţin reprezentanţii companiei.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Sursa stireadeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pipote și ficăței retrase din supermarketuri, din cauza contaminării cu Salmonella

Conform comunicatelor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Profi şi Penny au iniţiat...

Ce salariu are un casier la benzinăriile Socar cu tot cu bonusuri și sporuri

SOCAR este o companie națională de petrol și gaze naturale deținută de Republica Azerbaidjan. Deține rețele de...

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea) „Donnie Brasco” (1997) spune...

Fenomen astronomic rar, astăzi: Eclipsă totală de soare, cu un traseu neobișnuit

Sâmbătă are loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din sudul Australiei, sudul Africii, sudul Americii de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI