23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Cetatenii care detin o locuinta cu destinatie mixta, obligati sa depuna o declaratie pana in martie

Persoanele fizice care, din 31 decembrie 2015, detin o locuinta cu destinatie mixta, unde au inregistrat sediu social ca persoana fizica autorizata sau ca un SRL, trebuie sa depuna o declaratie pana la data de 31 martie 2016 chiar daca nu isi desfasoara activitatea acolo, precizeaza, luni, Ministerul Finantelor Publice.

‘Persoanele fizice care din 31 decembrie 2015 au in proprietate cladiri nerezidentiale sau cladiri cu destinatie mixta au obligatia sa depuna o declaratie, pana la data de 31 martie 2016, conform Modelului 2016—ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat in MO nr.972/29.12.2015. Exemplu: in cazul in care am o locuinta cu destinatie mixta (in apartament) unde am inregistrat un sediu social ca persoana fizica autorizata sau ca un SRL, chiar daca nu-mi desfasor activitatea acolo, trebuie sa depun aceasta declaratie pana la 31.03.2016. Asadar, nu toate persoanele fizice trebuie sa depuna aceasta declaratie!’, precizeaza Ministerul Finantelor.

Potrivit noului Cod Fiscal, cladire cu destinatie mixta este cladirea folosita atat in scop rezidential, cat si nerezidential.

Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,2 — 1,3% asupra valorii care poate fi determinata dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta sau care rezulta din actul prin care se transfera dreptul de proprietate, in cazul cladirilor dobandite in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta. De asemenea, cota se poate aplica asupra valoarii finale a lucrarilor de constructii, in cazul cladirilor noi, construite in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta.

Cota impozitului pe cladiri se stabileste prin hotarare a consiliului local. La nivelul Capitalei, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Continuarea pe bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow