7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Cetatenii din Fantanele impotriva noului cimitir

Administratia loca bate pasul pe loc intr-o problema deloc de neglijat. Proiectul de amenajare a noului cimitir nu a ajuns nici macar in faza de proiectare desi bisericile nu mai au unde sa ingroape mortii.

Subiectul a revenit pe agenda publica o data cu dezbaterea proiectului de buget pentru anul in curs. Un consilier local a intrebat care mai este stadiul proiectului si a atrast atentia ca amenajarea noului cimitir trebuie sa fie o prioritate.

Edilul municipiului a spus ca intampina dificultati Un grup de locuitori din cartierul Fantanele a semnat o petitie prin care arata ca nu sunt de acord cu amplasarea cimitirului langa casele lor.

Situatia a fost confirmata si de viceprimarul Vasile Axinte. El a spus ca in bugetul pentru acest an sunt prevazuti bani doar pentru realizarea studilor si proiectelor tehnice.
Asadar nu se stie cu exactitate cand anume va fi amenajat noul cimitir. Sunt necesare cateva sute de mii de lei pentru utilitati, trotuare si cladiri. Pana acum au fost bani dar situatia terenului nu era clara. Acum, dupa ani de cautari, s-a gasit o alta cale de acces dar nu mai este vointa. Edilii au facut promisiuni ca vor rezolva acesta problema in cateva luni de zile dupa ce presa nationala a relatat ca la Pascani nu mai sunt locuri in vechiul cimitir si ca sunt dezgropati mortii pentru a fi ingropati altii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow