14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Cetăţean păcălit: „Nici cu 100 de preoti nu scoţi dracii din Primărie”

Ţeapă uriaşă la Primăria Paşcani cu terenuri agricole.

Aproape 1200 de persoane au fost păcălite de fostul primar Neculai Răţoi prin diminuarea suprafeţelor care urmau să fie retrocedate cu un procent de 20%. Cei mai mulţi dintre ei sunt chiar consătenii actualului deputat, din suburbia Sodomeni dar şi din Bosteni. Ei au acceptat iniţial să primească mai puţin pământ atunci când au fost făcute reconstituirile în baza Legii Fondului Funciar, pe motiv ca reconstituirea nu poate fi făcută în întregime pe vechile amplasamente deoarece o parte din teren a fost acoperit cu obiective sau construcţii de interes public. În schimbul răbdării lor fostul primar le-a promis terenuri mai bune sau că până la urmă vor primi tot ceea ce li se cuvine, pe terenurile moştenite. Totul a fost o minciună pentru că problema nu a fost nici acum rezolvată.

Este vorba despre 325 de hectare de teren confiscate de comunişti şi date de fostul primar altor persoane decât celor în drept. Oamenii au înţeles că au fost păcăliţi şi de ani de zile umbla prin tribunal sau la Primărie pentru a li se face dreptate.

În replică reprezentanţii administraţiei locale spun că retrocedarea pe vechile amplasamente nu se mai poate face ci în alte locaţii. Mai mult nici terenurile disponibile nu ar fi suficiente pentru a rezolva acesta problemă.

Menţionăm că de curând Comisia Locală de Fond Funciar şi-a reluat activitatea după mai bine de un an de pauză. Până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.

Alte articole