9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Certificat COVID obligatoriu în Italia, din 6 august, pentru cei care vor la restaurante, cinematografe sau săli de sport

Italia a decis că persoanele care vor să aibă acces la localuri, restaurante, muzee, cinematografe, săli de spectacole, săli de sport sau stadioane trebuie să prezinte un certificat COVID care să garanteze faptul că au primit cel puțin o doză de vaccin. Măsura va intra în vigoare pe data pe 6 august și va fi valabilă pentru persoanele de peste 12 ani.

Pentru moment, din cauza unor neînțelegeri în cadrul coaliției de guvernare, certificatul nu va fi solicitat pentru transportul în comun. Italia se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, creștere alimentată de răspândirea comunitară a variantei delta a SARS-CoV-2. Numărul de îmbolnăviri s-a dublat în ultima săptămână, în cursul zilei de joi fiind raportate peste 5.000 de infecții.

Aproape jumătate dintre italieni nu sunt vaccinați cu schema completă, iar sezonul estival îl descurajează pe mulți să se prezinte la vaccinare conform programărilor, informează corespondentul BBC de la Roma.

continuarea pe observator

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow