More

  Cerşetorii au venit cu sacii pentru a primi pomană de “Izvorul Tămăduirii“

  Array

  CIMITIR

  “Izvorul Tamaduirii” a fost astazi, 10 mai cea mai norocoasa zi pentru cersetorii din Pascani. Sute de oameni saraci au luat cu asalt cimitirele pentru a primi de pomana alimente si bani. Unii au venit chiar cu sacii pentru a-si face provizii sau pentru a duce si rudelor, altii doar pentru a-si potoli foamea.

  Asadar cimitirul din Pascani a fost plin ochi, astazi, in vinerea din Saptamana Luminata, cand crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Acestia au venit sa-si cinsteasca rudele decedate. Oamenii s-au calcat in picioare, pentru a lua pomana in numele celor morti. De cealalta parte, sute de pascaneni au venit cu bucate de tot felul, drob, cozonaci sau oua rosii, la mormintele decorate cu flori, coroane sau lumanari.

  Pentru a evita ce s-a intamplata anul trecut, cand căldărarii din Lunca Pascani au facut gratar la capataiul bulibasei, politistii locali au fost prezenti in zona pentru a asigura buna desafasurare a evenimentelor. Dupa slujbele oficiate de preoti, oamenii au impartit pachete cu mancare saracilor. Acestia si-au umplut sacii in cateva minute, au baut tuica si vin, ca doar a fost de pomana, si s-au indreptat spre case cu sacii in spinare, plini de bucate.

  Numarul mare de vizitatori a facut ca traficul pe strada Gradinitei, in zona cimitirului sa se desfasoare cu dificultate, sirul masinilor intinzându-se pe zeci de metri.

  Tradiția ortodocsă spune că cerul este deschis până la sărbătoarea Înălțării Domnului, iar cine moare în această perioadă ajunge în rai. Săptămâna Luminată este cunoscută pentru tămăduirile miraculoase petrecute în această perioadă, ce culminează cu sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare datează din a doua jumătate a primului mileniu creștin și este legată de un izvor din Constantinopol. Printr-o minune a Maicii Domnului, apa acestuia a devenit tămăduitoare și mulți bolnavi și-au găsit vindecarea. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet