Array

Cerșătoria şi comerţul ilegal amendate

Poliţiştii sunt în acţiune și în această perioada. Ieri, 7 iulie, agenţii au acţionat pe raza oraşului Hîrlău dar şi pe drumurile publice din Târgu Frumos. Au fost date amenzi pe bandă rulantă pentru abateri la regimul rutier, pentru transport ilegal, dar şi pentru cerșătorie.

De exemplu, aseară, în jurul orei 20.40 poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Târgu Frumos au amendat un şofer care transporta material lemnos fără a avea documente de însoţire a acestuia. Cei trei metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării şi lăsaţi în custodie la reprezentanţii silvici, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Acţiune a fost şi în târgul din Hîrlău. Poliţiştii au acţionat în piaţa agroalimentară din oraş, pentru prevenirea faptelor de comerţ ilicit, fluidizarea traficului rutier şi asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Au fost verificaţi 13 agenţi economici. Au fost controlate 16 autovehicule şi legitimate 38 de persoane. Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conform OUG 195/2002, 2 la Legea nr. 61/1991 şi 4 conform altor acte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 1.450 lei.

Un exemplu – pentru că a apelat la milă cersatorilor, o femeie în vârstă de 37 de ani a fost amendat cu 200 de lei de către poliţişti. Şi un şofer a fost depistat de către aceştia atunci când a oprit maşina într-un loc interzis, pe str. Bogdan Vodă din Hîrlău. Faţă de acesta s-a luat măsură sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 210 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...