21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Cerșătoria şi comerţul ilegal amendate

Poliţiştii sunt în acţiune și în această perioada. Ieri, 7 iulie, agenţii au acţionat pe raza oraşului Hîrlău dar şi pe drumurile publice din Târgu Frumos. Au fost date amenzi pe bandă rulantă pentru abateri la regimul rutier, pentru transport ilegal, dar şi pentru cerșătorie.

De exemplu, aseară, în jurul orei 20.40 poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Târgu Frumos au amendat un şofer care transporta material lemnos fără a avea documente de însoţire a acestuia. Cei trei metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării şi lăsaţi în custodie la reprezentanţii silvici, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Acţiune a fost şi în târgul din Hîrlău. Poliţiştii au acţionat în piaţa agroalimentară din oraş, pentru prevenirea faptelor de comerţ ilicit, fluidizarea traficului rutier şi asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Au fost verificaţi 13 agenţi economici. Au fost controlate 16 autovehicule şi legitimate 38 de persoane. Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conform OUG 195/2002, 2 la Legea nr. 61/1991 şi 4 conform altor acte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 1.450 lei.

Un exemplu – pentru că a apelat la milă cersatorilor, o femeie în vârstă de 37 de ani a fost amendat cu 200 de lei de către poliţişti. Şi un şofer a fost depistat de către aceştia atunci când a oprit maşina într-un loc interzis, pe str. Bogdan Vodă din Hîrlău. Faţă de acesta s-a luat măsură sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 210 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002.

 

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...