17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Cereri de finantare pentru trei scoli. Cea din suburbia Gastesti, condusa de un consilier PNL, mai „importanta” decat Colegiul “Mihail Sadoveanu”

Legislativul pascanean, intrunit vineri 27 mai a.c., in sedinta extraordinara, a aprobat ca municipalitatea sa depuna cererile de finantare in vederea obtinerii de fonduri comunitare prin Programul National de Redresare si Rezilienta, pentru reabilitarea a trei scoli.

Este vorba despre cca 20 milioane lei pentru reabilitarea a trei corpuri de cladire de la Colegiul CF Unirea, 2, 73 milioane lei pentru reabilitarea unui corp de cladire de la Liceul Teoretic “Miron Costin” si 2,2 milioane lei pentru reabilitarea Scolii Gimnaziale de la Gastesti. Sumele sunt fara TVA si eligibile la finantare in totalitate, daca cererile vor fi aprobate. De asemenea municipalitatea se obliga sa acopere toate sumele neeligibile pentru realizarea celor trei obiective, dar costurile nu sunt cunoscute.
Proiectele au fost aprobate de 13 din cei 14 consilieri prezenti. Consiliera PNL Monica Plescan s-a abtinut de la vot, avand in vedere ca este directorul Scolii Gimnaziale din Gastesti. Consiliera Gabriela Nedelcu a atras atentia ca sunt si alte scoli in Pascani care au nevoie de lucrari de renovare , pentru care municipalitatea ar trebui sa depuse cereri de finantare.
In replica primarul pascanean a spus ca sunt necesare, mai intai, expertizele la seism si auditul energetic pentru cladirile care ar urma sa fie reabilitate, documente care ar fi trebuit sa fie obtinute pana acum.
Cele trei scoli au fost selectate “in functie de cererile directorilor si capacitatile functionale ale Primariei”, iar in cadrul urmatoarelor linii de fianantare ar urma sa fie depuse proiecte si pentru celelalte scoli, a explicat consilierul PNL Catalin Conache, seful Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local.
Mentionam ca pentru renovarea celei mai bune scoli din Pascani – Colegiu “Mihail Sadoveanu”, Primaria nu a facut demersuri similare. Aici scoala are nevoie de un nou acoperis si de renovarea salii de sport si a internatului, lucrari estimate la cca 400 000 lei. De asemenea in aprilie 2021 consilierii PNL si Pro Romania au respins la vot solicitarea alocarii sumei de 20 000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vedere obtinerii fondurilor necesare construirii unui campus scolar, in curtea salii de sport. Si la Liceul Economic Nicolae Iorga precum la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” sunt necesare, de urgenta, lucrari de reabilitare a cladirilor, sustin unii consilieri locali.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow