More

  Cererea pentru un nou paşaport sau buletin va putea fi depusă online – proiect

  Românii vor putea în curând să rezolve de acasă, de la birou sau chiar din parc problema reînnoirii actelor de orice fel – buletin, pașaport sau permis de conducere.

  Ministerul de Interne va primi fonduri europene pentru a pune pe picioare un sistem informatic care să permită depunerea online a cererilor și a actelor necesare pentru eliberarea noilor documente. Valoarea investiției, din care 80 la sută este acoperită din bugetul Uniunii Europene, se ridică la 90 de milioane de lei.

  Platforma va permite și achitarea de la distanță a taxelor și va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne.

  Carmen Dan, ministrul de Interne: „Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare.

   

  CONTINUARE PE DIGI 24.RO

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet