O familie din judeţul Iaşi încearcă să obţină în instanţă declararea judecătorească a morţii unei femei * în fapt, femeia a decedat în urmă cu aproximativ 15 ani * conform familiei, preotul a înmormântat femeia, dar medicul de familie nu a eliberat un certificat constatator de deces

Caz mai puţin obişnuit în instanţele ieşene! Rudele unei femei născută în urmă cu 101 ani încearcă să obţină în instanţă declararea judecătorească a morţii acesteia.

Astfel, Ion Prisecariu a depus la Judecătoria Paşcani o acţiune în acest sens, solicitându-le magistraţilor să o declare decedată pe Verginiea Silivestru.

Conform reclamantului, femeia, care s-a născut pe data de 25 ianuarie 1917, ar fi murit la finele lunii august 2004.

Înmormântată fără certificat

Reclamantul a chemat în judecată comuna Costeşti, din judeţul Iaşi, pentru ca aceasta să elibereze, totuşi, un certificat de deces pe numele rudei moarte.

„Ruda noastră a murit în august 2004. Au trecut 15 ani de atunci. La scurt timp după deces, noi am mers la medicul de familie care era în comună, dar acesta era în concediu. Am mers apoi la preot, care ne-a spus că va face înmormântarea bătrânei fără certificat constatator de deces, noi urmând să obţinem acest act de la medicul de familie la întoarcerea din concediu”, a declarat Ion Prisecariu.

Continuarea pe Evenimentul 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider