More

  Cerere de finanțare respinsă, pentru Palatul Cantacuzino

  Array

  Vești proaste pentru pascaneni. Proiectul privind reabilitarea Palatului Cantacuzino, din fonduri europene, a fost respins de Agenția de Dezvoltare N-E, în urmă analizei administrative. Aleșii locali au aflat din întâmplare de acest rezultat, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, la punctul diverse, în urmă unei întrebări adresată chiar de un consilier.

  Cererea de finanțare a foost depusă la sfârșitul lunii august după o serie de ședințe extraodinare pentru aprobarea documentațiilor. În răspunsul primit de la ADR, se arată că municipiul Pașcani  a fost descalificat pe motiv că terenul și clădirea care urmau să fie amenajate și reabilitate din fonduri europene nu sunt înscrise în lista cu domeniul public al municipiului, aprobată de Guvern.

  Investiția este estimată la 17 milioane de lei iar municipalitatea speră să obțină acești bani din fonduri europene. Pentru realizarea docuemntatiei s-au cheltuit din banii publici aproape 150.000 lei, degeaba, dacă rezultatul va rămâne același. Reprezentii Primăriei spun că au contestat decizia pe motiv că Palatul Cantacuzino a fost cumpărat din bani publici de la foștii proprietari. În aceeași situație s-ar află și alte adminsitratii din țara care nu au actulizate listele cu domeniul public.
  Menționam că în cererea de finanțare sunt cuprinse și cheltuielile necesare pentru realizarea unui studiu arheologic al zonei. Sunt vizate galeriile subterane din apropiere care se presupune că ar face legătura cu alte zone din Pașcani.
  “Palatul Cantacuzino” a fost cumpărat de administrația locală în anul 2013, de la foștii moștenitori pentru sumă de 180.000 EURO (cererea initială a fost de 330.000 EURO). În câțiva ani de zile, după mutarea activitătii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI