10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

CERERE DE FINANTARE PENTRU UN CENTRU DE COLECTARE PRIN APORT VOLUNTAR

- Advertisement -

Municipiul Pascani ar putea avea in curand un “centru de colectare prin aport voluntar” pentru depozitarea obiectelor vechi, a electrocasnicelor bateriilor, etc. Depozitul ar ruma sa fie amenjanat pe o suprafata de teren de 22495 mp la serele municipiului, daca va fi aprobata cererea de finantare, depusa joi de Primarie.
Proiectul de hotarare a fost aprobat cu cateva ore inainte de depunerea cererii, in cadrul unei sedinte extraordinare convocate in regim de urgenta. Primarul municipoiului a explicat oportunitatea acestei investitii in contextul in care pascanenii nu au unde sa depoziteze astfel de obiecte, singurele variante de predare fiind campaniile anuale de colectare.

Valoarea maxima a investitiei este estimata la 778 720 euro, cca 3,8 milioane lei. Daca cererea va fi aprobata municipalitatea trebuie sa asigure plata TVA -ului, a tuturor cheltuielilor neeligibile precum si a lucrarilor de mentenanta timp de cinci ani de zile.

De asemenea, tot Primaria trebuie sa asigure de la bugetul local utilitatile necesare. In acest sens un consilier local, Gabriela Nedelcu de la PSD a solicitat lamuriri.

In momentul de fata, la Pascani, deseurile menajare si cele colectate selectiv sunt preluate periodic de operatorul regional iar deseurile vegetale sunt colectate de municipalitate si depozitate la sere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow