19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Ceremonie militară și depuneri de coroane în comuna Deleni

Ostaşii Regimentului 48 Infanterie răpuşi de tifos pe raza comunei Deleni vor fi comemoraţi mâine, 20 octombrie, în cadrul unui amplu proiect “Pe urmele eroilor”. Manifestarea este organizată de Fundaţia Mareşal Alexandru Avernesc, Divizia 2 Infanterie în parteneriat cu administraţia locală din Deleni şi va cuprinde un ceremonial militar şi religios în memoria luptătorilor căzuţi pe front în primul Război Mondial. Evenimentul este programat începând cu ora 13.00 la Cimitirul eroilor din satul Maxut.

La eveniment vor participa primarul oraşului Buzău, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, preşedintele CJ Buzău şi Inalpreasfințitul Teofan.

Soarta militarilor căzuţi pe câmpul de lupta din cauza febrei tifoide a fost prezentată şi într-o carte scrisă de colonelul în rezervă Dumitru Miron. În paginile lucrării se reaminteşte de cei aproximativ 1400 soldaţi îngropaţi în cimitirele din Maxut şi Deleni.

În aceeaşi lucrare, se vorbeşte şi despre cei 689 militari îngropaţi în spatele Spitalului Orăşenesc Hîrlău, înhumaţi în gropi comune.

Menţionăm că pe 27 august a.c. s-a împlinit un secol de la intrarea României în primul Rabzoi Mondial. La nivel naţional au fost organizate evenimente de comemorare a celor aproximativ 800.000 de militari şi civili români şi-a pierdut viaţa în conflict.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow