31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Cercetătorii japonezi au inventat ţuica de rumeguş. Care este reţeta?

Ţuica din rumeguş ar putea fi o bună alternativă pentru ţuica de pufoaică. Numai că nu o fac românii ci japonezii, iar cercetătorii din Ţara Soarelui Răsare au reuşit deja să fabrice alcool din lemn.

Produsul mai are însă nevoie de testare până ce va fi lansat pe piaţă. Cercetătorii japonezi au lucrat la o metodă prietenoasă cu mediul pentru a face combustibil din lemn, încă din 2009. Combustibilul lichid a fost fabricat prin procedee chimice complicate şi adaos de aditivi alimentari dar… japonezii au mai făcut în acel moment o descoperire.

Rumeguşul folosit pentru fabricarea combustibilului era la fel de bun şi pentru fabricarea alcoolului! Japonezii pun la fermentat rumeguş cu apă, drojdie şi enzime, iar după zece zile obţin lichidul magic, arată DIGI24. Gustul diferă în funcţie de materialul folosit, respectiv lemn de cireş, de cedru şi de mesteacăn. În cadrul experimentului, japonezii au obţinut din 4 kilograme de rumeguş de cedru aproape 4 litri de alcool de 15 grade.

ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI