More

  Cercetașii din Pașcani la Podul de Flori de peste Prut

  Array

  Sâmbătă , un grup de cercetași din Pașcani a participat la acțiunea unionistă care a avut loc la Ungheni, sub denumirea ”Podul de Flori”.
  Astfel 14 copii de la cea mai mică ramură de vârstă din cercetășie, Lupișorii, au fost însoțiți de 7 adulți, printre care părinți, frați și lideri de la Centrul local ”Crinii” din Pașcani, la manifestarea emoționantă ce a avut loc chiar în punctul de trecere din Moldova spre România, la Ungheni.
  cerce
  Micii cercetași, alături de sute de români veniți la eveniment, din mai multe zone ale țării precum Brăila, Alba Iulia sau București, i-au primit cu entuziasm și flori pe frații din Republica Moldova, după ce aceștia au traversat în urale emoționante legate de unire, Podul ce traversează râul Prut.
  braila
  Din Republica Moldova au ajuns într-un marș emoționant la punctul de trecere în jur de 1000 de cetățeni, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare, purtând cu mândrie drapelul României. Traseul unioniștilor a presupus parcurgerea a aproximativ 100 de km de la Chișinău în numai 5 zile, în mare parte pe jos.
  mars
  La punctul de trecere de la Ungheni a fost organizat și un spectacol în cadrul căruia s-au reunit în cântec și joc români de pretutindeni.
  cerc
  Micii cercetași de la Pașcani au fost remarcați datorită ținutei specifice, motiv pentru care s-au legat deja prietenii între ei și participanții moldoveni. Ei au avut parte de o surpriză deosebită din partea unei profesoare, Raisa Pădurean, director adjunct la o școală din Tiraspol, care a oferit cercetașilor entuziaști un drapel imens.
  ceeerce
  Copilașii au fost impresionați de importanța momentului la care au luat parte și s-au bucurat că au avut posibilitatea să fie acolo și să-i întâmpine cu flori pe frații de peste Prut.
  cercetasi pod
  A fost primită cu bucurie prezența unor artiști aparte, figuri de seamă ale ideii de unire cu Basarabia, precum Cristi Aldea Teodorovici, fiul regretaților interpreți, Doina și Aldea Teodorovici, care a interpretat piese emoționante alături de public împreună cu Cătălin Josan.
  aldea
  Cercetașii au mai participat și în anii trecuți la acțiuni de susținere a limbii române și a unirii cu Basarabia, alături de alte școli din Pașcani prin donare de cărți, însoțite de lucrări ale copiilor și mesaje emoționante de sprijin.

  Menționăm că manifestarea a fost inițiată de Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012, coaliție de O.N.G. –uri și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România, iar grupul de la Pașcani a ajuns la eveniment prin susținerea unor oameni iubitori ai ideii de unire din Pașcani precum Mihai Macovei și Neculai Crețu.
  Tot din Pașcani au mai fost prezenți la eveniment, senatorul Florin Constantinescu și consilierul local Bogdan Alexa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casieria din orașul Hârlău va fi închisă pe data de 20 ianuarie 2021

  APAVITAL aduce la cunoștința utilizatorilor săi că pe data de 20 ianuarie 2021, casieria din Hârlău, strada Petru Rareș nr. 5, bloc 4, scara...

  Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat- Scrisoare deschisă către președintele Iohannis

  Comunicat: Vă informăm că astăzi, 18.01.2021, deputatul PSD de Iași, domnul Vasile Toma, a adresat Președintelui Klaus Iohannis Scrisoarea deschisă cu tema: Legea majorării...

  De ce a mințit ministrul Oros în document oficial? Sau despre cum roșia românească devine istorie

  Comunicat: Iată că de ce mi-a fost teamă nu am scăpat! Atunci când am făcut demersurile către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI