18.1 C
Paşcani
luni, septembrie 27, 2021
Array

Cercetaşii din Paşcani, în tabară la Mogoşoaia

c 1

100 de ani de cercetasie in Romania! Un grup format din 9 elevi si doi lideri din Pascani participa in aceste zile la activitatea prilejuita de centenarul cercetasiei, la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia. Timp de o saptamana, lupisorii cu varste cuprinse 6 si 10 ani, insotiti doar de liderii fiecarui centru, participa la diferite ateliere de creatie, activitati pline de aventura, jocuri de strategie si creativitate, concursuri de cultura generala, dar si multa voie buna.

De exemplu astazi, 30 iunie, a fost ziua portilor deschise la Palatul Mogosoaia, unde s-a putut vizita campul cercetasesc. Mai mult decat atat, cei peste 200 de lupisori din toata tara, au aratat doritorilor rodul muncii depuse in atelierul de creatie, printre care si o macheta a palatului unde sunt cazati.

In cele 6 zile de camp, desfasurate in perioada 28 iulie – 2 august, cei mici vor afla, intr-un mod interactiv, informatii despre istoria cercetasiei din Romania, ce activitati aveau cercetasii in primii ani si cum au ajuns acestea in vremurile moderne.

c2

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” a luat fiinţă în anul 1913, fiind membră fondatoare a WOSM (World Organization of the Scout Movement). În România există în prezent 61 de Centre Locale în toată ţara, în care activează peste 2.500 de cercetaşi – copii, tineri şi lideri adulţi. Cercetășia completează în educaţia tânărului, familia şi şcoala, dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a participa, de a explora, de a descoperi, de a ajuta. Cercetăşia vizează dezvoltarea sentimentului apartenenţei la comunitate, a preocupării faţă de ceilalţi si față de sine.

ziarulorizont.info

sursa foto: facebook.com

DE LA ACELAȘI AUTOR

“Târgul Legumelor de Iași”, la Târgu Frumos

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași împreună cu Primăria Orașului Târgu Frumos și Asociația Producătorilor de Legume Ecoleg...

Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie 2022

Premierul Florin Cîțu a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi...

O nouă bancnotă va fi pusă în circulație, în România

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, o nouă bancnotă, de 20 de lei, pe...

De la 1 octombrie, paşaportul devine obligatoriu pentru a călători în Regatul Unit

De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI