2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

O oră de joacă cu copiii speciali. Cercetaşii au făcut-o, poţi şi tu?

Micii cercetaşi de la Centrul Local “Crinii” din Paşcani au ales să facă ceva deosebit în această săptămână, fiind Săptămâna Mare şi în acelaşi timp, perioada dedicată unor altfel de activităţi în cadrul şcolilor. Ei au mers luni împreună cu liderii lor, la Şcoala Specială din Paşcani pentru a se juca cu copiii de acolo şi a petrece timp cu ei.

Principiile urmărite de cercetăşie se referă şi la ajutorul pe care orice cercetaş trebuie să îl ofere celor din jur, de aceea cei mici, adică “lupişorii” cercetaşi au fost tare bucuroşi să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor speciali.

Astfel de activităţi sunt benefice pentru copiii cu diferite probleme de dezvoltare, de comunicare sau probleme sociale, deoarece mişcarea şi jocul îi ajută să se încadreze în comunitate, să se facă înţeleşi, iar cercetăşia în plus îi învaţă să capete independenţă şi să se poată descurca singuri în multe situaţii cu care se confruntă zilnic.

Centrul Local “Crinii” din Paşcani, înfiinţat în anul 2009 are o bogată activitate legată de voluntariat şi cuprinde în prezent aproximativ 100 de membri activi, copii de toate vârstele şi lideri adulţi.
Cercetăşia este o mişcare care urmăreşte dezvoltarea armonioasă în special a copiilor şi tinerilor prin aplicarea unor principii sănătoase în legătură cu grija faţă de semeni şi respectul faţă de oameni şi de Dumnezeu, promovând în acelaşi timp mişcarea şi dragostea faţă de natură.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow