16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Cerc pedagogic cu momente artistice: FOTO

Eveniment cultural artistic la o şcoală din comuna Stolniceni Prăjescu. Zeci de elevi şi profesori de la Școala Gimnazială din Cozmeşti au pregătit scenete, cântece şi dansuri în cadrul unui cerc pedagogic al consilierilor educativi “Tendinţe şi provocări ale educaţiei nonformale: noile educaţii”. Manifestarea a avut loc astăzi, 15 aprilie începând cu ora 10.00 la Grădiniţa din localitate.

Programul a debutat cu o prezentare Power Point a activităţilor desfăşurate până acum de elevii şcolii şi cadrele didactice, dar şi un scurt istoric al unităţii de învăţământ.

Pentru că ne aflăm în apropierea sărbătorilor pascale profesorii catedrei de religie, împreună cu elevii de la clasele I – VIII au pregătit sceneta literar religioasă “Drumul crucii…..urcuş spre înviere”, unde școlarii costumaţi specific au redat un moment din patimile Mântuitorului şi au pus pe linie melodică rugăciuni religioase.

Şi elevii Creştini după Evanghelie au pregătit un moment artistic religios. Copii au cântat la vioara şi voce, dar au interpretat şi poezii acompaniate de chitară.

Manifestarea religioasă a fost împletită cu un program intercultural de dans ţigănesc susţinut de Asociaţia “Gipsy Eye”. Nelipsit de la eveniment a fost şi taraful şcolii coordonat de profesorul Petrea Capră.

Spre sfârşitul manifestării cultural artistice invitaţii au primit şi o provocare. Profesorii de la şcolile din localităţile învecinate au pictat pe lemn iepuraşi şi ouă decupate la traforaș pe care le-au luat acasă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow