18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Centrul municipiul închis pentru două evenimente cu tradiție în Pașcani

Centrul municipiului Pașcani va fi închis pentru două evenimente cu tradiție, în anumite perioade din luna iulie. Comisia de circulație a decis într-o ședință ce a avut loc vineri, 10 iunie, când vor fi luate aceste măsuri.

În primă faza, este vorba despre perioada 14-17 iulie, când circulația rutieră va fi interzisă pe un singur sens de mers pe strada Ștefan cel Mare, între supermarketul Profi și Oficiul Poștal. Asta deoarece, va avea loc Târgul Meșterilor Populari.

În ședință s-a discutat și despre amplasarea unor stâlpi antiparcare în zona trecerilor de pietoni în centrul municipiului, la o distanță de 5-7 metri înainte și după zebre. Măsura a fost votată de mai demult, iar reprezentanții primăriei au precizat că o vor pune în aplicare până la acest eveniment. Scopul este de a împiedica parcarea mașinilor în apropierea trecerilor, care reduc vizibilitatea în zonă.

Următoarea perioadă în care va fi închis centrul municipiului va fi între 27 iulie și 1 august, de această dată pentru organizarea Zilelor Pașcaniului. Măsura va fi luată înainte de eveniment pentru a rezolva chestiunile organizatorice.

De această dată, închiderea se va face pe ambele sensuri de mers, pe străzile Moldovei și Ștefan cel Mare, de la vechile semafoare și până la intersecția de la Spitalul de Urgență.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri a fost și solicitarea preotului paroh, Dumitru Cristea, pentru înființarea unei treceri de pietoni în fața Bisericii Sfântul Gheorghe, zonă aglomerată și cu risc mare pentru pietoni în zilele de sărbătoare. Membrii comisiei au ajuns la concluzia că nu se justifică înființarea acesteia în dreptul lăcășului de cult, dar vor merge în teren și vor analiza posibilitarea înființării la o distanță egală între trecerea de pietoni de la Școala Nr. 2 și strada Zimbrului.

De precizat este faptul că la ședință au participat doar șase din cei nouă membrii ai comisiei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow