24.1 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022

Centrul de plasament „Sfantul  Stelian” din Pascani fi inchis. Copiii vor fi mutati in case de tip familial

- Advertisement -

Consiliul Judetean Iasi a hotarat inchiderea Centrului Rezidential „Sfantul  Stelian” din Pascani. Decizia a fost luata in sedinta  care a avut loc miercuri, 26 iunie.   Totodata au fost aprobate si  cheltuielile legate de proiect. Termenul maxim pana la care Centrul mai poate functiona in forma actuala este  ianuarie 2021.

Copiii vor fi mutati in case de tip familial, unde vor putea beneficia de terapii de abilitare sau reabilitare, consiliere psihologică, logopedică, psihopedagogică, socială, kinetoterapie, psihoterapie, asistență medicală. Avantajele acestui model de îngrijire sunt creșterea timpului alocat de către personalul specializat fiecărui copil, crearea și dezvoltarea unui atașament și a sentimentului de stabilitate, implicare mai puternică a copiilor și tinerilor în luarea deciziilor care îi privesc.

Centrul Rezidential „Sfantul  Stelian” are in grija, in momentul de fata, 26 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Cladirea Centrului Rezidential va fi reabilitata si transformata in centru de zi cu o capacitate de 24 de locuri, destinat reabilitarii copiilor delicventi si predelicventi.

Mentionam ca la Pascani, locuintele urmeaza sa fie construite de Direcția Generala de Asistență Socială si Protectie a Copilului  Iasi, din fonduri europene. In acest sens administratia locala  a pus la dispozitie un  teren de 2000mp pe strada Morilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow