17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Centrul de excelenta in Rugby la Pascani

DSC005173452454366

Centrul de excelenta in rugby la Pascani este o idee ce pare a deveni realitate in acest an.

Astazi, 25 ianuarie 2013, un reprezentant al Federatiei Romane de Rugby a venit in vizita de lucru la Pascani. Este vorba despre antrenorul federal Peter Ianusevici care s-a intalnit cu antrenorul echipei nationale de rugby fete, Nicolae Tarcan si cu primarul Dumitru Pantazi. In urma vizitei, antrenorul ne-a expus o serie de idei prin care Federatia vrea sa fie recunoscatoare Pascaniului pentru multitudinea de talente pe care le-a produs in acest sport.

Doua dintre aceste idei par a fi realizabile si anume, infiintarea unei clase de rugby in cadrul Colegiului Tehnic “Unirea” dar si infiintarea unui Centru de Execelenta in rugby atat pentru fete cat si pentru baieti. In urma discutiilor cu primarul Pantazi, reprezentantul Federatiei s-a arata multumit si spune ca un astfel de proiect are mari sanse de realizare.

Peter Ianusevici, va reveni in Pascani la finalul lunii martie, cand spera sa puna pe hartie proiectul Centrului de Excelenta pentru ca in luna septembrie sa se vada si primele modificari in teren in acest sens.

Reprezentantii federatiei sunt ingrijorati de ceea ce se intampla in zona Moldovei, unde nu mai exista o echipa competitiva de rugby masculin.

Alte articole